29 / 04 / 2024

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik çok önemli bir haber geldi. Ailelere yönelik yaptığı elektrik faturası desteğinin detayları belli oldu. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabilecek.



Enflasyonun artmasının ardından dar gelirli ve geniş aileler faturalar konusunda elleri zora girdi. Devlet de bu ailelere destek vermek amacıyla çok önemli bir hamleye imza attı. 

Dar gelire sahip olan ve faturasını ödemekte zorluk çeken ailelere devlet yardım eli uzattı. Destek miktarları hanedeki kişi sayısına göre belirlenirken, başvuru şartlarını taşıyanlar her ay düzenli olarak fatura desteği alabilecek.

Elektrik faturası desteği kapsamında 4 kişilik hanelere her ay 125 kilovatsaat 216,82 TL, 5 ve daha fazla kişilik hanelere ise her ay 150 kilovatsaat 260,19 TL'lik destek sunulacak.

Elektrik faturası desteğinden faydalanmak isteyenler, bulundukları bölgeledi Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla başvurularını yaptıktan sonra en yakın PTT şubesinden destek ödemelerini alabilecekler.

Fatura destek programıyla, dar gelirli vatandaşların elektrik faturası ödemelerinin düzenli olarak yapılabilmesi amaçlanırken aynı zamanda temel giderlerine de destek sağlanacak.
 


Geri Dön