02 / 05 / 2024

Elektrik kayıp kaçak bedelleri

Elektrik kayıp kaçak bedelleri

Elektrik fiyatları ve yeni tarifeye göre tüketicilerden alınan bazı fatura kalemlerinin artık görünmemesi son günlerde hem kamuoyu, hem Meclis’te tartışılmaya devam ederken, EMO bu konuda dikkat çekici bir iddia geldi.

Kaçak yapıda gelinen son nokta! Öyle bir kaçak oda yaptılar ki sanki yürüyüp gidecek gibi...

Kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkılırken dün sosyal medyanın gündemine bir kaçak yapı düştü. Öyle bir kaçak oda yapmışlar ki adeta yürüyüp gidecekmiş gibi. İşte o kaçak yapı...

Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu?

Son dönemin gözde ev aletlerinde biri olan akıllı robot süpürgelerde fiyatlar artmaya devam ediyor. Peki Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu? İşte detaylar...

Teklif geldi: Elektrik faturaları hafifletilecek!

CHP tarafından hazırlanan kanun teklifinde elektrik faturasındaki KDV oranları yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülecek, TRT payı olmayacak, kayıp-kaçak ve sayaç okuma masrafları vatandaşın faturasına yansıtılamayacak...

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Eyüp Muhcu: Kaçak yapılaşma yerleşim yerlerini savunmasız bıraktı!

TMMOB Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Giresun'da yaşanan sel felaketinin nedenini kaçak yapılaşma olarak açıkladı...

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da kaçak yapılara geçit yok!

Antalya'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, uydudan bakılıp yapı kayıt belgeleri incelenen ve sıkı saha denetimleriyle tespit edilen kaçak yapılardan 2 bin 100 tanesi yıkıldı.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Elektrikte kayıp kaçak bedellerine ilişkin 4 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Elektrikte kayıp kaçak bedellerine ilişkin 4 soruluk önerge hazırladı. Bakan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Kayıp kaçak bedeli meclis gündemine taşındı!

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, kayıp kaçak bedeli konusunu meclis gündemine taşıdı. Büyükataman sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Yargıtay’dan elektrik abonelerine kötü haber!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kayıp-kaçak bedelinin davacı şirkete ödenmesine ilişkin davada, elektrik abonelerinin aleyhine önemli bir örnek karara imza attı.

Elektrik kayıp kaçak bedelleri Haberi

Elektrik kayıp kaçak bedelleri

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), dağıtım sistemi gelirlerine ilişkin düzenlemeyle dağıtım şirketlerinin, mahkeme kararıyla ödedikleri tazminat ve benzeri giderleri dağıtım tarifesine eklemelerinin yolunun açıldığını iddia ederek, “Şirketler iade ettikleri kayıp-kaçak bedellerini, tüm kullanıcılara yayarak, elektrik abonelerinden geri tahsil edecekler” dedi. Ancak EPDK, vatandaşa yansıtılan böyle bir düzenleme olmadığını kaydetti.


EMO yetkilileri, açılan davalar sonucu abonelere iade edilen kayıp-kaçak bedellerini yeniden vatandaşa fatura eden bir düzenlemenin hayata geçirildiğini savunarak, “Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun verdiği kararla, dağıtım şirketlerinin kullanıcılardan kayıp-kaçak bedeli tahsil etmesinin hukuka aykırı olduğu tespit edilmişti. Bu karara göre kayıp-kaçak bedellerinin iade edilmesi gerekiyor. Dağıtım şirketleri de kesinleşen bu karar doğrultusunda davayı kazanan abonelerine ödeme yapmak zorunda kaldı. Ancak söz konusu kararın faturasını yeniden halka kesen uygulamaya başvuruldu” dedi. Enerji Piyasası...