26 / 06 / 2024

elektrik lisansı

elektrik lisansı

Elektrik üretim projelerinde belirlenen sürelerde yatırımlarını yapmayan 100’ü aşkın şirketin daha lisans iptalleri gündemde. 2 Mayıs 2014 tarihine kadar tesis inşaatları tamamlanmadığı için iptali gündeme gelen lisans sayısı 500’e yakın..

Elektrikte lisans zorunluluğu başladı!

Elektrik piyasasına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Elektrik piyasasında elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan satışı, perakende satışı, ithalatı, ihracatı ve piyasa işletimi faaliyeti için uygun bir lisans alınması zorunlu ol

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Ankamall EPDK'dan 10 yıllık lisans aldı!

Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk AVM’lerinden olan Ankamall, trijenerasyon sistemiyle elektrik üretmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 10 yıllık lisans aldı.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

EPDK lisans kararlarını duyurdu!

Resmi Gazete 'de yayımlanan ilana göre, elektrik piyasasında 13, doğalgaz piyasasında 3, petrol piyasasında 1 ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında 1 firmaya lisans verildi.

Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı.

Antalya OSB Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan firmalar tesislerin ihtiyacını karşılamak için Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 17 firmaya lisans verdi!

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 firmaya üretim, 1 firmaya da tedarik lisansı verildi. Söz konusu yönetmelik hükümleri çerçevesinde 2 firmanın elektrik üretim lisansı iptal edildi.

EPDK 17 firmaya lisans verdi!

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 firmaya üretim, 1 firmaya da tedarik lisansı verildi. Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 firmaya üretim, 1 firmaya da tedarik lisansı verildi.

EPDK Eylül ayında enerji piyasasında 16 lisans verdi!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin listeye göre, elektrik piyasasında toplam iki üretim lisansı verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Eylül ayında elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında 16 lisans verdi.

Zorlu Enerji'nin Ankara'daki doğalgaz lisansı iptal edildi!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Ankara İli, Sincan İlçesi, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde yer alan santrali lisansı sona erdirildi...

Zorlu Enerji Ankara elektrik santralinin lisansı iptal edildi!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Ankara İli, Sincan İlçesi, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde yer alan santrali lisansı sona erdirildi...

Zorlu Enerji Ankara santrali lisansı sona erdirildi!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Ankara İli, Sincan İlçesi, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde yer alan santrali lisansı sona erdirildi.

elektrik lisansı Haberi

elektrik lisansı

Geçen hafta 16 elektrik üretim lisansını, projelerde gerekli ilerlemenin sağlanmadığı ve şirketlerin hiçbir belge sunmadıkları gerekçesiyle iptal eden EPDK’nın, 100’e yakın projenin lisansını daha aynı gerekçelerle iptal edebileceği bildiriliyor. EPDK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 2 Mayıs 2014 tarihine kadar tesis inşaatları tamamlanmadığı için iptali gündeme gelen lisans sayısı 500’e yakın. Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) ise lisans iptali riskiyle karşı karşıya olan 454 adet elektrik üretim projesi tespit etmiş durumda. Bunların 117’si rüzgar, 7’si jeotermal, 5’i biyogaz, 325’i hidroelektrik santrallerinden oluşuyor. Söz konusu 454 projeden 348 için mücbir sebep bildirimi ya da eksik de olsa belge sunumu yapılmışken 106’sıyla ilgili EPDK’ya hiçbir belge verilmemiş. Gözler, bugün toplanacak olan EPDK toplantısında. Elektrik Üreticileri Derneği’nin belirlediği 454 firmadan 137’si, lisans iptalini önleyebilmek...