03 / 05 / 2024

elektrik tarifesi değişikliği nasıl yapılır

elektrik tarifesi değişikliği nasıl yapılır

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik tarifesi değiştirilir mi? Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir? İşte elektrik tarifesi değişiklikleri..

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde!

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

2021 imar harçları değişti!

2021 imar harçları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi değişti. İşte 2021 imar harçları...

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği değişikliği!

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Enerji Bakanlığı'na imar değişikliği yetkisi mi verilecek?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapan yasa ile Enerji Bakanlığı'na kapsamlı bir imar değişikliği yetkisi devredileceğini öne sürdü.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 25 Şubat 2016 tarihinde 29635 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Burdur Bucak'ta imar değişikliği için referandum yapılacak!

Bucak Belediyesi altyapı sorunlarını kalıcı olarak çözmek, yol, doğalgaz, elektrik, kanalizasyon ve benzeri altyapı çalışmalarını kalıcı olarak çözmek için Barbaros, Mimar Sinan ve Onaç mahallelerinde imar değişikliği için referandum yapıyor.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 16 Eylül 2015 tarihinde 29477 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik tarifesi değiştirilir mi? Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir? İşte elektrik tarifesi değişiklikleri..

Elektrik motorlarının değişmesiyle Marmaray'daki kadar tasarruf sağlanacak!

Her yıl bir Marmaray inşa etmeye yetecek kadar parayı boşa harcayan motorlar için harekete geçildi. Verimsiz elektrik motorları değişecek, Marmaray projesine harcanan tutar kadar tasarruf yapılacak.

Adıyaman'da 67 bin elektrik sayacı değişecek!

Akedaş Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından elektrik sayaçlarının değişim ihalesinin yapılmasının ardından müteahhit firma sayaçları değiştirmeye başladı. Yaklaşık 2 haftadan beri 4 bin civarında yeni sayaçlar takıldı...

Batıçim sözleşme değişikliği için izin aldı!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre esas sözleşmenin 19.maddesinin değiştirilmesi amacıyla Batıçim sözleşme değişikliği için izin aldı...

Ankara Pursaklar'da parselasyon planı değişikliği yapılacak!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar 'daki parselasyon planı değişikliğini teklifini belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü panosuna astı. Detaylar haberimizdeki ekte yer alıyor...

elektrik tarifesi değişikliği nasıl yapılır Haberi

elektrik tarifesi değişikliği nasıl yapılır

Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak ifade ediliyor.


Bilindiği üzere evindeki eski sayaç yerine akıllı sayaç tarifesine geçen aboneler, elektrik tasarrufu yapabiliyor. Bu tasarruf, sayaç ile zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılması ile mümkün olabiliyor.


Akıllı sayaç ile kullanılabilen çok zamanlı tarife; günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarifesi olarak ifade ediliyor.


Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenleniyor.Elektrik akıllı sayaç tarife saatleri ise şu şekilde:


Elektrik akıllı sayaç tarife saatleri

Saat 06:00-17:00 arası gündüz,

Saat...