28 / 04 / 2024

Elektrikte jeotermal enerjinin payı

Elektrikte jeotermal enerjinin payı

Türkiye'de bu yılın 7 ayında üretilen elektrikte jeotermal, güneş ve rüzgar enerjisinin payı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 14,4 artarak 5 bin 456 gigavatsaate ulaştı

Elektrikte jeotermal, güneş ve rüzgar enerjisinin payı arttı!

Türkiye'de bu yılın 7 ayında üretilen elektrikte jeotermal, güneş ve rüzgar enerjisinin payı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 14,4 artarak 5 bin 456 gigavatsaate ulaştı

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmir Valiliği'nden 4 jeotermal kaynak işletme sahası ihalesi!

İzmir'in 17 ilçesindeki 50 jeotermal kaynak arama sahasıyla 4 jeotermal kaynak işletme sahası için İzmir Valiliği tarafından ihaleye çıkılacak.

Konya Seydişehir'de jeotermal otel inşa edilecek!

Seydişehir'in Ketirağıllar bölgesinde 50 derece ve üzerine çıkan ısıda su çıkarılırsa önümüzdeki bahar döneminde jeotermal otelcilik ve jeotermal sera çalışmaları başlayacak.

İzmir Bayındır jeotermal turizm bölgesi ilan edildi!

İZMİR'in Bayındır ilçesindeki Ilıca Mevkii'nde jeotermal yatırıma ağırlık verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Ufuk Sesli, yazın tamamlanacak çalışmaların ardından oda kapasitesinin 120'ye çıkarılacağını söyledi.

Ortadoğu Grup'tan jeotermal tesis yatırımı!

Temiz enerjinin yıldızı jeotermal, yatırım çekmeyi sürdürüyor. Avrupa’da liderliğin Türkiye'de olduğunu belirten Ortadoğu Grup Başkanı Gür, “635 megawattlık tesisimiz var. 2023'e kadar bin megawatt hedefliyoruz" dedi.

Aydın'da jeotermal sahalarının ihalesi iptal edildi!

Aydın’ın 8 ilçesindeki jeotermal sahalarının ihalesine gelen yoğun tepkilerin ardından valilik, ihaleyi şartname yanlış hazırlandığı için iptal etti.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Denizli'de 33 jeotermal saha ihalesi!

Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Denizli'de bulunan 31 adet jeotermal kaynak arama ruhsatlı saha, 2 adet jeotermal işletme ruhsatlı sahayı ihale edecek. İhaleye en son başvuru 2 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

Kayseri Kocasinan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi 21 Mart'ta!

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kocasinan İlçesinde bulunan jeotermal kaynak arama ruhsatlı sahayı ihaleye çıkarıyor. İhalesi 21 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek.

Aksaray'da 2 adet jeotermal alan ihalesi yapılacak!

Aksaray İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Güzelyurt ve Merkez'de bulunan 2 adet Jeotermal Kaynak Arama sahasını ihaleye çıkarıyor. İhalesi 9 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Gaziantep'te 3 jeotermal alan ihalesi yapılacak!

Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Şehitkamil ve Oğuzeli'ndeki 3 jeotermal kaynak alanı ihaleye çıkarıyor. İhalesi 16 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Kayseri Kocasinan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi!

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kocasinan'da bulunan Jeotermal Kaynak arama ruhsatlı sahayı ihaleye çıkarıyor. İhalesi 29 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek. Alanın ihale bedeli 28 bin 467,99 TL olarak belirlendi.

Elektrikte jeotermal enerjinin payı Haberi

Elektrikte jeotermal enerjinin payı


Uluslararası Enerji Ajansı'nın aylık elektrik istatistiği raporuna göre, 2014'ün 7 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, elektrik üretiminde jeotermal, güneş ve rüzgarın payı yüzde 14,4 yükselerek 5 bin 456 gigavatsaat oldu.  


Raporda, elektrik üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 3,8 artışla 140 bin gigavat saate, tüketiminin ise yüzde 3,3 artışla 141 bin 415 gigavat saate ulaştığı belirtildi. 


Fosil yakıtların elektrik üretimindeki payında da yüzde 17,7 artış gözlemlenirken, geçen yıla göre en büyük düşüş yüzde 31,9 ile hidro elektrik üretiminde oldu. Fosil yakıtlarda 2014'te üretilen elektrik 107 bin 803 gigavatsaate yükselirken, hidro elektrik santrallerinden üretilen elektrik miktarı 25 bin 166 gigavatsaate düştü. 


Ayrıca raporda, geçen yıla göre yüzde 293 artan elektrik ihracatının bin 388 gigavatsaat, ithalatının ise yüzde 11,9 artarak 4...