27 / 04 / 2024

elektrikte tasarruf etmenin yolları

elektrikte tasarruf etmenin yolları

Tüketicilerin, yüzde 9 oranındaki elektrik ve de doğal gaz zammından, evlerinde uygulayabilecekleri bir kaç tasarruf yöntemiyle etkilenmemeleri mümkün. İşte Doğalgaz ve elektrikte tasarruf etmenin yolları...

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

Elektrikte tasarruf formülü... Fırın kapağına dikkat!

Pandemi ile başlayan ve sonraki dönemde evde geçirilen süre artarken, büyüyen elektrik kullanımı ile birlikte elektrik tasarrufunun da önemi ortaya çıktı.

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Elektrik faturalarına gelen zamların ardından tüketiciler tasarruf etmenin yollarını araştırmaya yöneldi. Pek çok yöntem yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan faturaları düşürecek çok bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Peki faturalar nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...

Doğal gaz faturası 200 TL'den fazla geliyorsa dikkat! Faturanızı düşürecek tek şey...

Doğal gaz faturaları son zamanlarda vatandaşların cebini yakmaya başladı. Vatandaşlar doğal gazdan tasarruf etmenin yöntemlerini araştırmaya başladı. 2022 yılıyla birlikte gelen zamlar sonrası doğal gaza yüzde 25 oranında zam geldiği görüldü.

Akıllı şehirlerde elektrikte yüzde 50 tasarruf!

Gelişen teknoloji, kullandığımız aletlerden evlere hatta şehirlere kadar birçok alışkanlığı değiştiriyor. Akıllı şehirler de son yıllarda öne çıkan ve insanların hayatını kolaylaştırmanın yanında ciddi tasarruf imkanı sunuyor.

Doğal gazdan tasarruf etmenin 10 püf noktası!

Soğukların başlaması ile birlikte doğaz gaz tüketiminde artış oldu. Daha az enerjiyle daha fazla ısı elde etmek için yapılması gereken noktalar var. İşte doğal gazdan tasarruf etmenin 10 püf noktası...

Evinizi yenilerken tasarruf etmenin 10 yolu Dekopasaj’da!

Türkiye'nin ilk ve tek ikinci el online mobilya pazarı Dekopasaj’da, 10 binden fazla ikinci el mobilya ve ev aksesuarı, orijinalinin yaklaşık yarı fiyatına satışa sunuluyor.

İzmir Metrosu'ndan 1 milyar liralık tasarruf!

1 milyon liralık fikir Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı...

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf sağladı!

Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı.

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf yaptı!

İzmir Metro A.Ş. geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı. İnovatif proje, tren setlerinin kilometre başına tükettiği enerjiyi yüzde 11 oranında azaltıyor.

Mirasta tasarruf edilebilir kısmın hesabı!

Mirasbırakan, sahip olduğu malların bir kısmı ya da tümü üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunabiliyor. Peki, saklı pay olması halinde mirasta tasarruf edilebilir kısmın hesabı nasıl yapılır?

elektrikte tasarruf etmenin yolları Haberi

elektrikte tasarruf etmenin yolları

SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin resmi internet sitesinde doğalgaz  tasarrufu yapılmasına yönelik derlenen bilgilere göre, tasarruf yapılabilmesi  için günlük hayatta birtakım kuralların belirlenmesi gerekiyor. 


Tasarrufun ilk kuralını yalıtım oluşturuyor. Çatı izolasyonunun uygun  bir şekilde yaptırılması, çatıdaki yüzde 20'lik ısı kaybını aşağıya düşürüyor. 


Konutlardaki tüm ısı kaybını oluşturan pencere ve kapıların  kenarlarındaki boşlukların sünger ile kaplanması tasarrufun öncelikli  ilkelerinden.


Doğalgaz sobası kullanılıyorsa, soba filtresinin cihazı kullanmaya  başladığınız mevsime girdikten sonra her ay kontrol edilmeli, gerekiyorsa  değiştirilmesi paranın cepte kalmasını sağlıyor. 


Verimli kullanma oda konforu, 19 derece. Oda termostatı olduğunda 1  derece düşer ve yakıt tüketiminde yüzde 6 tasarruf sağlanır. Termostatınızı, bir  günden fazla evden uzak kalacaksanız kapatmanız gerekiyor. Sıcaklığın içeride  kalması için geceleri perdelerinizin örtülü olması da büyük enerji tasarrufu  sağlıyor. 


Radyatörlerin mobilya ve benzeri...