09 / 05 / 2024

Elektrikte tasarruf formülü... Fırın kapağına dikkat!

Elektrikte tasarruf formülü... Fırın kapağına dikkat!

Pandemi ile başlayan ve sonraki dönemde evde geçirilen süre artarken, büyüyen elektrik kullanımı ile birlikte elektrik tasarrufunun da önemi ortaya çıktı.



Elektriği daha az tüketmek için aydınlatmada ampul seçiminden, elektrikli soba ve klima kullanımına kadar pek çok dikkat edilmesi gereken detay bulunuyor.

Aydınlatma için harcanan enerji miktarı kullanılan ampul ve lamba çeşitlerine göre değişiklik gösteriyor. 15 watt’lık enerji tasarruflu bir lamba, 60 watt’lık normal ampulden yüzde 75 daha az elektrik yakarken, floresan lambalar, halojen ve normal lambalara göre daha da ekonomik oluyor.

Eğer ısınma için elektrikli soba kullanılması gerekiyorsa, sıcaklığı belli bir dereceye sabitleyen termostatlı sobalar tercih edilmeli. Ayrıca yüksek sıcaklıkta kendini kapatan elektrikli ısıtıcılar ve ihtiyaca göre ayarlanabilen kademe ayarlı sobalar enerji tasarrufuna sebep oluyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön