20 / 05 / 2024

Elektrikte tasarruf formülü... Fırın kapağına dikkat!

Elektrikte tasarruf formülü... Fırın kapağına dikkat!

Pandemi ile başlayan ve sonraki dönemde evde geçirilen süre artarken, büyüyen elektrik kullanımı ile birlikte elektrik tasarrufunun da önemi ortaya çıktı.



Klimayla ısınmada dikkat edilmesi gerekenler...

Tasarruf özelliği yüksek, A enerji sınıfı klimalar da elektrikle ısınmada  önemli bir alternatif olarak yer alıyor. Isıtma için klima kullanılması durumunda; klimayı evde bulunulmadığında kapanacak şekilde programlamak en doğru yöntem olacaktır. Ayrıca 10 yıldan eski klimaları yenileriyle değiştirmek, klimaların hava filtrelerini periyodik olarak temizlemek, cihazın nem ayarını yapmak, klimayı perde vb. eşyalarla kapatmamak da faturadan tasarruf edilmesine katkı sağlayacaktır.

Ayarlı aydınlatma

Dekoratif aydınlatmayı en aza indirmek, kullanılmayan odalar da ışığı kapatmak, özellikle geceleri ışık kontrollü lambaları seçmek, belirli aralıklarla ampulleri temizlemek; bina girişi, apartman koridoru gibi alanlarda sürekli aydınlatma yerine sensörlü ışıklandırmaları tercih etmek de düşük elektrik tüketiminde etkili oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön