02 / 05 / 2024

elektronik fatura

elektronik fatura

Maliye Bakanı Şimşek, e-Fatura uygulamasında gelinen son noktaya ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandığını ve 100 bine yakın ağacın kesilmekten kurtarıldığını bildirdi.

Elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandı!

Maliye Bakanı Şimşek, “Elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandı ve 100 bine yakın ağaç kesilmekten kurtuldu" dedi. Bakan Şimşek, 2 yıl içinde e-Fatura kullanan mükellef sayısının 100 bine ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Tüm fatura alışverişi elektroniğe taşınacak!

Digital Planet Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Vural, " Tüm fatura alışverişi tamamen elektroniğe dönüşecek. Yakın zamanda bireysel faturalar da sistemin bir parçası olacak " dedi...

Garanti Bonus kartı olanlara büyük sürpriz! Bu para hesaplara yatacak!

Bankalar market, elektronik, fatura ödeme gibi pek çok alanda kampanyalar düzenleyerek müşterilerini memnun etmeye ve aynı zamanda yeni müşteriler kazanmayı hedefliyor. Bu kapsamda, Garanti BBWA de elektronik alışverişlerine özel bir kampanya düzenledi.

TÜRKKEP 2015’te 250 milyon e-Fatura sistemine dahil olacak!

2015 yılı EFKS (Elektronik Fatura Kayıt Sistemi) üzerinden 6 milyar 396 milyon 39 bin 587 fatura düzenlendi. E-Fatura sisteminden düzenlenen fatura adedi ise 195 milyon 39 bin 218'e ulaştı.

Vestel Elektronik VESBE hissesi aldı!

Vestel Elektronik VESBE hissesi aldı. Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel Elektronik VESBE hissesi aldı.

Fatura ödeme geciktiğinde açtırma parası ödenmeyecek!

Fatura geciktiğinde artık açtırma parası ödenmeyecek. Faturasını geciktirdiğinde elektrik, gaz, internet, su ve telefonda toplam 140 lira açma parasıyla karşılaşan tüketiciye iyi haber geldi. Artık açma parası ödenmeyecek.

Hüseyin Kesimoğlu: Hedefimiz tapu işlemlerini elektronik ortamda sağlamak!

Elektronik işlemin temellerinin atıldığın söyleyen Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu "Hedefimiz, e-devlet entegrasyonu sağlanırsa 3-5 sene içinde pek çok tapu işlemini, elektronik ortamlarda yapabilmek" dedi.

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler için duyuru!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru gereğince, 5 Aralık 2014 Cuma Günü Saat 19:00 ile 8 Aralık 2014 Pazartesi Saat 07:00 saatleri arasında e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına erişim geçici olarak kapatılacak...

İnşaatlarda elektronik denetim dönemi!

Olası afetlere karşı kalitesi yüksek yapılaşmanın temin edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce’nin talimatıyla önümüzdeki süreçte inşaatlarda kullanılacak betonlar elektronik sistem üzerinden denetlenecek.

Akyollar İnşaat Malzemeleri Makina Elektronik Kimya Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyollar İnşaat Malzemeleri Makina Elektronik Kimya Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Necati Uslu tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Kasım'da kuruldu.

Can Kılınç Otomotiv İnşaat Reklam Matbaa Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Can Kılınç Otomotiv İnşaat Reklam Matbaa Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Oğuzhan Ergön tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 26 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

Vestel Elektronik VESBE hisselerini aldı!

Vestel Elektronik VESBE hisselerini aldı. Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel Elektronik VESBE hisselerini aldı.

Astel Elektronik yurtdışındaki inşaat projelerine çözüm sunuyor!

Profesyonel görüntü teknolojileri alanında faaliyet gösteren Astel Elektronik; tecrübesini inşaat sektörüyle yurt dışına taşıyor. Astel; inşaat şirketlerinin Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler’deki projelerine çözümler sunuyor.

Metz Elektronik iflas etti!

Metz Elektronik iflas etti. Almanya'nın tanınmış 75 yıllık elektronik firması Metz'in 540 çalışanı iflas haberini basından öğrenince huzursuz oldu. Metz firması 1938 yılında Paul Metz tarafından kurulmuştu.

Vestel Elektronik VESBE'den hisse aldı!

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel Elektronik Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den hisse aldı.

elektronik fatura Haberi

elektronik fatura

Kağıt fatura nedeniyle artan maliyeti düşürmek ve kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele için Elektronik Fatura Kayıt Sistemi'ni (EFKS) hayata geçirdiklerini anımsatan Şimşek, ardından 2010 yılında elektronik fatura (e-Fatura), geçen yıl da elektronik arşiv (e-Arşiv) uygulamalarını başlattıklarını söyledi. 


EFKS'nin, yeni konsepti ve daha geniş mükellef kesimlerine de yayılacak şekilde yerini 30 Aralık 2014 tarihinden itibaren e-Arşiv uygulamasına bırakacağını anlatan Şimşek, 31 Ekim 2014 tarihine kadar elektronik olarak düzenlenmiş satıcı-alıcı fatura nüshası toplamının EFKS'de 6,2 milyar adeti, e-Fatura uygulamasında ise 150 bin adeti bulduğunu ifade etti. 


Bu sayede hem mükelleflerin maliyetlerini aşağı çektiklerini hem kayıt dışılığı önlemede önemli bir adım attıklarını hem de çevreyi koruduklarını vurgulayan Şimşek, "Uyguladığımız elektronik fatura sistemi ile en düşük maliyetle hesaplandığında bile 650 milyon lira tasarruf sağlandı...