07 / 05 / 2024

Elektronik sayaç mekanik sayaç

Elektronik sayaç mekanik sayaç

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

Klas Mekanik Kimya İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Elektronik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Klas Mekanik Kimya İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Elektronik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Melik Atmaca tarafından kuruldu.

Frm Tasarım İnşaat Mühendislik Mekanik Elektronik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Frm Tasarım İnşaat Mühendislik Mekanik Elektronik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Bütün tarafından kuruldu.

Hhc Grup Elektrik Elektronik Mekanik Medikal İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Hhc Grup Elektrik Elektronik Mekanik Medikal İnşaat Sanayi Limited Şirketi bugün Avcılar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hanefi Çelik tarafından kuruldu.

Boz Mekanik İnşaat Nakliye Elektronik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boz Mekanik İnşaat Nakliye Elektronik Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Elmas Bozaslan tarafından kuruldu. 

Nuh Mekanik Elektrik Elektronik Yazılım Makine Denizcilik Mad.Enerji İnş.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Nuh Mekanik Elektrik Elektronik Yazılım Makine Denizcilik Mad.Enerji İnş.San.Tic.Ltd.Şti. 100 bin TL sermaye ile bugün Ali Rıza Düzova tarafından kuruldu.

Kasva Elektronik İnşaat Mekanik Ve Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kasva Elektronik İnşaat Mekanik Ve Teknoloji Ticaret Limited Şirketi Yalçın Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ankara'da doğalgaz kartlı sayaçlar yerine mekanik sayaçlara geçildi!

Ankara’da kış aylarının zorlu geçmesi nedeniyle kartlı sayaçlar eksi derecelerde sıklıkla arızalanıyor ve gaz akışı sağlanamaması nedeniyle aboneler büyük zorluklar yaşıyor.

Manisa'da akıllı sayaç dönemi başlıyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 10 yıllık damga süresini dolduran su sayaçlarını, ön ödemeli elektronik kartlı sayaçlarla değiştiriyor, yapılacak çalışmayla 193 bin 812 adet mekanik su sayacı elektronik kartlı sayaçlarla değiştirilecek.

AE Arma-Elektropanç, Riverland Dubai’nin teknik müteahhitliğini üstlendi!

AE Arma-Elektropanç, Dubai Parks and Resorts’un merkezinde yer alan Riverland™ Dubai’nin elektrik, elektronik ve mekanik (MEP) tesisat işlerinin teknik müteahhitliğini üstlendi.

Luna Elektrik aydınlatmada led devrini başlattı!

Elektronik sayaç ve akıllı şebekeler konusunda sektörün uzman firması Luna Elektrik Elektronik A.Ş., enerji tüketimi ve kullanım ömrü açısından çığır açacak LED'li aydınlatmalarla evleri ve sokakları aydınlatmaya başlayacak.

Nurol Life projesinin teknik müteahhiti Arma-Elektropanç oldu!

AE Arma-Elektropanç; ana müteahhitliğini Nurol GYO’nun üstlendiği Nurol Life projesinin elektrik, elektronik ve mekanik (MEP) tesisat işlerinin teknik müteahhitliğini üstlendi.

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik hafta sonu tarifesi 2015!

Elektrik tüketimi, mekanik sayaçlarda tek tarife üzerinden, elektronik sayaçlarda ise 3 tarife üzerinden fiyatlandırılıyor. Peki, elektrik hafta sonu indirimli mi? İşte elektrik hafta sonu tarifesi 2015...

Elektronik sayaç mekanik sayaç Haberi

Elektronik sayaç mekanik sayaç

Elektronik sayaç nedir?

Elektrik sayaçlarından olan elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz  / 17.00-22.00 Puant  / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. 

Tüketimlerinizi, düşük tarife olan Gece’ye kaydırdığınız zaman ucuz tarifeden yararlanma şansınız bulunmaktadır. Fakat mekanik sayaçta bu opsiyon bulunmamaktadır. 


BEDAŞ'ın resmi web sayfasında yer alan bilgilere göre; Elektronik sayaçlar hafızalarında 1 senelik tüketim bilgilerini tutabilmektedir. Herhangi bir problem durumunda elinizde bir veri olacaktır. Fakat, mekanik sayaçta böyle bir özellik bulunmamaktadır. 


Elektronik sayacın amperaj aralıkları fazla olduğundan dolayı, kısa sürede yanma riski bulunmamaktadır. Elektronik sayaçların garantileri 3-5 sene arası değişmektedir. Haberleşme modülü olan elektronik sayaçlar, uzaktan okumaya olanak sağlamaktadır. 


Yürürlükteki Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre sayaç değişikliği zorunluluğu bulunmamaktadır.


08.12.2000 tarih 24254 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrik İç Tesisat...