30 / 04 / 2024

elma

elma

Türkiye'nin önemli elma ve soğan üretim merkezlerinden Amasya'da dolu, ürünlere zarar verdi. Yörede kısa süre etkili olan dolu ve fırtına, elma ağaçları ile sebze bahçelerinde zarara neden oldu.

Elma Konut Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Elma Konut Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Davut Günbeldek tarafından kuruldu.

Uğur Elma İnşaat Malzemeleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uğur Elma İnşaat Malzemeleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Elma tarafından kuruldu.

Beslenme çantasının aylık maliyeti 770 TL oldu!  1 elma 8,2 TL...

Okulların açılması ile beraber, dar gelirli aileler çocuklarının beslenme çantasını nasıl dolduracaklarını düşünmeye başladı. Bir beslenme çantasının aylık maliyeti 770 lira olurken içinde sadece basit sandviç, meyve ve süt bulunuyor...

Üreticiyle market arasındaki fiyat farkı yüzde 500'e dayandı: Elma yüzde 450 ile zirvede!

Ağustos ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 45,9 ile kuru üzüm olarak gerçekleşti. Market ve üretici arasındaki fiyat farkları da açıklandı. İşte ayrıntılar..

Haziran'da üreticide 5 TL olan elma markette 21.92 TL'ye satıldı! Üretici ve marketin fiyat farkı yüzde 338!

TZOB verilerine göre, haziranda üreticide 5 TL olan elma markette 21 lira 92 kuruşa tüketicilere satıldı. Elmanın üretici ve marketteki fiyat farkı yüzde 338,4 olarak belirlendi. 

Tarladan sofraya pahalılık arttı! Mayıs'ta elma 4,2 kat, maydanoz 4 kat, limon 3,1 kat daha pahalıya satıldı! 

TZOB'un üretici-market fiyat karşılaştırmasına göre, Mayıs 2023'te elmanın 4,2 kat, maydanozun 4 kat, limonun 3,1 kat ve mercimeğin 2,8 kat daha pahalıya markette satıldığı belirlendi. 

Üreticiyle market arasındaki fiyat farkı ağızları açık bıraktı! Limon üreticide 2,50 TL, markette 16,84 TL’ye satılıyor!

Nisanda üretici ile market arasındaki en fazla fiyat farkının yaşandığı sebze yüzde 573,6 ile limon oldu. Edinilen bilgiye göre, limondaki fiyat artışını yüzde 261,2 oranıyla elma, yüzde 209,8 oranıyla kuru üzüm, yüzde 181 oranıyla kuru incir izledi.

O ürün rekor kırdı! Tarlada 5, markette 17 TL! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Şubatta üretici oranla market arasındaki fiyat farkının en fazla olduğu ürün elma oldu. Elmayı yüzde 229 oranla kuru üzüm takip ederken market fiyatı en fazla artan yüzde 29,4’le domates olarak gerçekleşti.

TZOB Başkanı Bayraktar: Üreticide 5 lira olan elma markette 17 lira! Cezalandırılmalı...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarında olan değişimleri değerlendirdi.

Kozyatağı Hali'nde şok ucuzluk! Dereotu 1 TL, domates 4 TL, elma 7 TL! İşte 23 Ocak 2023 fiyat listesi...

Kozyatağı Hali'nin 23 Ocak 2023 fiyat listesi belli oldu. Kozyatağı Halinde dereotu 1 TL, domates 4 TL, elma 7 TL fiyatlarla satışa sunuldu. İşte 23 Ocak 2023 fiyat listesi...

Armut 4 Elma 4 Kızılcık 20 TL! Bursa Hali’nde sebze ve meyve ne kadar? İşte 7 Ocak 2023 fiyat listesi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hali'nin 7 Ocak 2023 fiyatları yayımlandı. Peki halde sebze meyve fiyatları ne kadar, kaç TL? Bursa Hali'nde hangi sebzeler var? İşte 7 Ocak 2023 fiyat listesi...

Elma 4 kivi 4 kiraz 6 TL! Bursa Hali’nde sebze ve meyve ne kadar? İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi...

Bursa Hali’nde sebze ve meyve kaç liradan satılıyor? İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi...

Antalya halinde marul, maydanoz ve naneye zam geldi! Antalya Hali sebze meyve 3 Ocak 2023 fiyat listesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hali'nin 3 Ocak 2023 fiyatları yayımlandı. Halde marul, maydanoz ve naneye zam gelirken ananas ve elma fiyatları ise düştü. İşte 3 Ocak 2023 fiyat listesi...

elma Haberi

elma

Amasya merkezine bağlı Boğazköy ve Kurnaz köylerinde soğan tarlaları ile elma ağaçları, İlyasköy, Sevincer, Aksalur, Kızılca ve Belmebük köylerinde ise sebze bahçeleri kısa süre etkili olan dolu ve fırtınadan zarar gördü.


Boğazköy'de çiftçilik yapan Ahmet Uyanık, fırtına sonrası gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirtti.


Kışın yaşanan zirai don nedeniyle elma ağaçlarının büyük zarar gördüğünü dile getiren Uyanık, "Don olaylarının ardından ağaçta kalan biraz elmamız vardı. Fırtına ve dolu ile onlar da döküldü, zarar gördü. Bu yıl yöre halkı çok zorlanacak. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.


Çiftçilerden Ahmet Kurnaz ise soğan tarlalarında büyük hasar meydana geldiğini belirtti.


Bölgede haziran ayında da dolu etkili olduğunu, soğan tarlalarının büyük zarar gördüğünü söyleyen Kurnaz, 15 dakika süren dolu ve fırtınanın çiftçinin 1 yıllık emeğini yok ettiğini öne...