09 / 05 / 2024

elmalı kent müzesi

elmalı kent müzesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği projeyle Elmalı'da Badazlıların Evi olarak bilinen tarihi bina restorasyon sonrası Muhammed Hamdi Yazır Kent Müzesi olarak açıldı. Katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür edildi...

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Ümraniye Elmalıkent Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm anlamında attığı önemli adımlardan biri olan Elmalıkent Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm İletişim Ofisi açıldı

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.

elmalı kent müzesi Haberi

elmalı kent müzesi

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın evinin bulunduğu Karyağdı Mahallesi'nde hayırsever Mehmet Ata tarafından bağışlanmış Badazlıların Evi olarak bilinen tarihi bina restorasyon sonrası Yazır Ailesi'nin katkılarıyla düzenlenerek Elmalılı Muhammet Hamdi Yazır Kent Müzesi olarak törenle açıldı. 


KATILIM YÜKSEK OLDU 

Açılış törenine Milli Savunma eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Yazır Ailesi'nin fertleri, Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Hasan Şubaşı ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Tasavvuf müziği ve ilahilerden oluşan konserin ardından törende; Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Milletvekili Vecdi Gönül ve Elmalılı M. Hamdi Yazır'ın torunu Mehmet Hamdi Yazır birer konuşma yaptı. 


KATKILARA TEŞEKKÜR 

BAKA, Elmalı Kaymakamlığı ve Yazır Ailesi başta...