23 / 07 / 2024

EMBARQ izmir yayalaştırma projesi

EMBARQ izmir yayalaştırma projesi

Kent içi ulaşım sorunlarına ücretsiz çözüm üreten EMBARQ Türkiye-Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, İstanbul'un tarihi yarımadasında uyguladığı ve başarıyla sürdürdüğü "Yayalaştırma Projesi"ni İzmir ve Ege Bölgesi'nde yaygınlaştırmak istiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı: İzmir-Antalya 3 saate düşüyor! 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde (KGM) düzenlenen 73'üncü Bölge Müdürleri Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İzmir-Antalya arası 3 saatlik bir seyahat süresine düşecek" dedi. İşte son dakika açıklamasının detayları...

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru 30 Ocak 2023!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanını yayımladı. Son başvuru 30 Ocak 2023! İşte detaylar…

İzmir Ödemiş ve Kiraz için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Ödemiş ve Kiraz ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İzmir Ödemiş için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Ödemiş ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İzmir'in iki ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Menderes ve Ödemiş ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İzmir Bergama için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Begama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir Bergama için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Aliağa için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Karaburun için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Karaburun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Urla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Çeşme ve Urla ilçeleri sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi  Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

EMBARQ izmir yayalaştırma projesi Haberi

EMBARQ izmir yayalaştırma projesi


Yerel idarelerle birlikte kent içi ulaşım sorunlarına ücretsiz çözüm üreten EMBARQ Türkiye-Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, İstanbul'un tarihi yarımadasında uyguladığı ve başarıyla sürdürdüğü "Yayalaştırma Projesi"ni İzmir ve Ege Bölgesi'nde yaygınlaştırmak istiyor.


EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Washington merkezli derneklerinin çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler üreterek kentlerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla kurulmuş, kar amacı gütmeyen, araştırma ve uygulama konularına odaklanmış bir sivil toplum kuruluşu olduğunu anlattı.


Dünya Kaynakları Enstitüsü'ne bağlı derneklerinin gelişmekte olan ülkelerde çalışma yürüttüğünü, Hindistan, Meksika, Brezilya, Çin ve Türkiye ofislerinin olduğunu dile getiren Tekir, kentleşmenin giderek arttığı ülkelerde trafik sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını, yerel idarelerle birlikte ulaşım sorunlarına çözüm üretip bunların uygulanması sürecinde yurt...