25 / 08 / 2024

Emekli turizmi

Emekli turizmi

Tatile hasret kalan emeklilerden turizmcilere çağrı geldi: Sezon başı ve sonları için bütçemizi sarsmayacak tatil paketleri hazırlayın. Hem 12 ayı dolu geçirin, hem de yüzümüzü güldürün.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

2001 yılında Emekli Sandığı otelleri dünya devlerinin olmuş!

2001 yılında Emekli Sandığı'na bağlı 6 otelin işletme hakkı 3 ayrı otel grubuna devredilmiş. 6 otelin 20 yıllığına işletme hakkı Swiss Otel Grubu, Milenyum Grubu, Radisson Grubu'na devredilmiş.

2001 yılında Emekli Sandığı otelleri yeni sahiplerini bulmuş!

2001 yılında Emekli Sandığı otellerinin uluslararası otel zincirlerince işletilmesi için yapılan ihale sözleşme aşamasındaymış. Emekli Sandığı, 15-20 yıl süreli devrettiği altı oteli 130 milyon dolara yenileyecekmiş.

2001 yılında Emekli Sandığı otelleri yeni sahiplerini bulacakmış!

2001 yılında Emekli Sandığı'na ait, aralarında Tarabya ve Maçka otellerinin bulunduğu, 6 otelin modernize edilmeleri şartıyla, 15 yıllığına uluslararası otel zincirlerince işletilmesine ilişkin ihale sonuçlanmış.

TOKİ'nin emekli projesi Bursa'dan başlasın!

Türkiye genelinde 700 bin, Bursa’da 24 bin emekli üyesi olan Türkiye Engelliler Derneği Nilüfer Şubesi, TOKİ tarafından açıklanan 250 lira taksitle ve 240 ay vade ile satılacak toplu konutların ilk olarak Bursa’da inşa edilmesini istiyor.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

2000 yılında Emekli Sandığı otel işletmeciliğinden çekilecekmiş!

Bir zamanlar otelciliğin öncüsü olan, Türkiye'nin ilk beş yıldızlı otelini yapan Emekli Sandığı otel işletmeciliğinden çekilecekmiş. Başta Büyük Tarabya ve Maçka Otelleri olmak üzere 6 otelini kiralayacakmış.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Ankara Emekli Kent Parkı açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kalecik’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Emekli Kent Parkı”nın açılışını gerçekleştirdi. Parkın içersinde düzenlenen törene Ankara Milletvekili Emrullah İşler de katıldı....

Emekli olunca emlak vergisi ödeyecek miyim?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergide emekliler de dahil bazı mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, "Emekli olunca emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

İki evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Vergi ödemelerinden muafiyet koşullarını taşıyan kimseler muaf oluyor. Peki, iki evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Emekli turizmi Haberi

Emekli turizmi

Ülkemiz nüfusunun yaklaşık 10.5 milyonu emekli... Yıllarca çalıştıktan sonra yaşlılıkta rahat etmek isteyen emeklilerin pek çoğu ise tatile hasret. Avrupalı emekliler Türkiye'de 5 yıldızlı otellere rahatça gelirken, kendilerinin tatile para ayıramadıklarını belirten emeklilerimiz turizmcilere çağrı yaptı. TAKVİM'i arayan emekliler, "Turizmciler sezon başı ve sezon sonlarında otellerini bizlere açsın. Bütçemizi sarsmayacak tatil paketleri sunsun" dedi. 


AVRUPALI RAHAT GELİYOR 

Yabancıların ve özellikle Avrupalı emeklilerin Türkiye'de 5 yıldızlı otellerde rahatça tatil yapabilmelerini gıptayla izlediklerini söyleyen emekliler, şunları kaydetti: "Biz gidip Avrupa'da tatil yapalım demiyoruz. Kendi ülkemizde tatil yapabilelim yeter. Düşük fiyatlar sunulursa, hepimiz tatil yapabiliriz. 5 yıldızlı olması da şart değil. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti. Artık bir sonuç bekliyoruz."


İSTİHDAMA KATKI YAPAR 

Bu şekilde otellerin sezon dışında da doluluk sağlayacağını belirten emekliler, "Böylece...