18 / 05 / 2024

Emekliler TOKİnin evlerine akın ediyor

Emekliler TOKİnin evlerine akın ediyor

TOKİ’nin emekli ve dar gelirli vatandaşlar için yaptığı konut projelerine ilgi sürüyor. Ankara ve Malatya’daki projelere gelen başvurular konut sayısını geçti.

Kartal Yeşilyurt Apartmanı sakinleri yeni evlerine kavuştu!

Kartal'da bir yıl önce çöken ve 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apatmanı'nın bulunduğu sokakta kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'nin inşa ettiği 105 dairenin sahipleri evlerine taşınmaya başladı...

TOKİ'nin 27 bin TL'lik evlerine hangi emekliler başvurabilir?

Emeklilerin TOKİ'den ucuz ev almasının bazı şartları var. TOKİ'nin 81 ilde emekliler için yaptırdığı özel fiyat ve düşük taksitli evlerden almak için ilk şart SGK'dan emekli olmak. İkinci şart, aylık gelirin 3 bin 200 liradan az olması gerekiyor.

TOKİ Adanalı emekliler için ilk kazmayı Sarıçam'da atacak!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Adana Şubesi Başkanı Seyfi H. İyiyürek, , TOKİ’nin emekliler için yapacağı uygun ödeme koşullu konutlar için de yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler SGK'ya koştu!

TOKİ'nin 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK’da uzun kuyruklar oluşturdu.

TOKİ'nin emekliye ev kampanyasını dolandırıcılar fırsat bildi!

TOKİ'nin emeklilere yönelik yapacağı konutlar için başvuruların yoğun bir şekilde devam ediyor. Emeklilerin ev hayalini fırsat bilen uyanıklar, dolandırıcılıkta sınır tanımıyor. Hem TOKİ Başkanlığı, hem de Emekliler Derneği uyarılarını yineledi.

Emekliler TOKİ’nin 250 lira taksitli evlerine akın etti!

TOKİ’nin emekli ve dar gelirli vatandaşlar için yaptığı konut projelerine ilgi sürüyor. Ankara ve Malatya’daki projelere gelen başvurular konut sayısını geçti.

TOKİ'nin 'ucuz ev' müjdesi emekliyi tatmin etti mi?

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Akşam Gazetesi'ne konuştu. Ergün, "TOKİ'nin 'ucuz ev' müjdesi emekliyi tatmin etti mi?" sorusunu yanıtladı...

Avcılar'a 'Emekliler Mahallesi' yapılacak!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Avcılar Şube Başkanı Necdet Kömeçoğlu, TOKİ ile TÜED arasında yapılan anlaşma gereği, ülkemizin bazı illerinde inşa edilen ‘Emekliler Mahallesi’nin bir benzerinin de Avcılar’da hayata geçeceğinin müjdesini verdi.

TOKİ'nin emekli evlerine yoğun ilgi!

TOKİ'nin emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırdığı 4 ildeki konutlara ilgi büyük oldu. Emekliler; hızla diğer illerde de ucuz konut imkanı sağlanmasını bekliyor.

Bursa'da emekliler TOKİ'den ev talep ediyor!

Bursa'da bir araya gelen bin 200 emekli, TOKİ'nin kendileri için ev yapmasını talep etti. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Türkiye Emekliler Derneği Nilüfer Şubesi üyeleri, dileklerini Karaloğlu'na sundu.

Bursalı emekliler TOKİ'den konut talep ediyor!

Bursa’da bir araya gelen bin 200 emekli, TOKİ’nin kendileri için ev yapmasını talep etti. Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret eden Türkiye Emekliler Derneği Nilüfer Şubesi üyeleri, ev sahibi olmak için bir 200 kişilik dilekçeyi Karaloğlu’na sundu.

Mehmet Ergün Turan: Akyazı Stadı, Türkiye'nin ender statlarından biri olacak!

TOKİ'nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla gerçekleştiği ortak projeleri yerinde görmek üzere Trabzon'a gelen Turan, Akyazı sahilinde, Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu.

TOKİ'nin görevleri nelerdir?

Özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olan TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Peki TOKİ'nin görevleri nelerdir?

Emekliler TOKİnin evlerine akın ediyor Haberi

Emekliler TOKİnin evlerine akın ediyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sunduğu konutlara emekliler, yoğun ilgi gösteriyor. Ankara ve Malatya’da kura ile satışa çıkarılan ve başvuruları devam eden konutlarda, başvurular ilk günlerde konut sayısını aştı. Karabük, Kastamonu ve Bartın’da emeklilerle bir araya gelerek konut edinimi konusunda bilgi veren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan “Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz” dedi. Emeklilere yönelik konut projesinin yaklaşık 1.5 yıldır devam ettiğini ve ülkenin birçok yerinde bu çerçevede konut inşa edildiğini açıklayan TOKİ Başkanı “Sosyal devletin en önemli görevlerinden biri vatandaşların barınma hakkının sağlanmasıdır. Ülkemize yıllarca hizmet ederek emekli olmuş ve hâlâ...