30 / 04 / 2024

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler SGK'ya koştu!

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler SGK'ya koştu!

TOKİ'nin 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK’da uzun kuyruklar oluşturdu.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK’ya koştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için emekliler gün saymaya başladı.  TOKİ  aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, “Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje bütün Türkiye geneline yayıldı. Daha önce bize üye olan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çaba sarf ediyorduk. Artık bütün Türkiye’deki emekliler ev sahibi olabilir" diye konuştu.

 

  TOKİ konutları için yaklaşık 3 bin 700 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Pars, “Bizim projemizde 3+1 ile 2+1 evler bulunuyordu. Ama şu anda TOKİ’nin projesinde sadece 2+1 evler var. Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Ama şu anda durdurduk. Çünkü artık bize kayıt olmadan da emekliler ev sahibi olabilir. Tek yapmaları gereken, emekli olduklarını dair belgeyle Halk Bankası’na 500 lira yatırıp, çekilişe hak kazanmaları" dedi.

 

  "KUYRUĞA GİRİP EZİYET ÇEKMEYİN" 

  SGK’dan emekli olduklarına dair belge alarak Halk Bankası’na başvuran emeklilerin kura ile ev sahibi olma imkanı bulunduğunu ifade eden Pars, “Emeklilerimiz sabahın erken saatlerinde SGK’ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Bu belge ile bankaya gitmeleri halinde ev sahibi olma imkanları var. Tabii ev sahibi olmak isteyen emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor. Bunun haricinde üzerine ev olmaması gerekiyor. Evdeki toplam gelirin de 3 bin 500 lirayı geçmemesi gerekiyor. Son olarak kocasından maaş alan dullar da bu imkandan faydalanarak ev sahibi olabilir. Bize yapılan ilk müracaatlarda vatandaşlarımız 3+1 ev sahibi olmak istiyordu. Ama şu anda sadece 2+1 evler yapılacak” diye konuştu.


Vatan 



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;



Başbakanlık Toplu konut İdaresi'nin (TOKİ) 250 lira taksit 240 ay vadeyle satışa çıkardığı konutlardan almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) uzun kuyruklar oluşturdu.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için emekliler gün saymaya başladı. TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje Türkiye geneline yayıldı. Daha önce bize üye olan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çaba sarf ediyorduk. Artık bütün Türkiye'deki emekliler ev sahibi olabilir" dedi.


TOKİ konutları için yaklaşık 3 bin 700 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Pars, "Bizim projemizde 3+1 ile 2+1 evler bulunuyordu. Ama şu anda TOKİ'nin projesinde sadece 2+1 evler var. Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Ama şu anda durdurduk. Çünkü artık bize kayıt olmadan da emekliler ev sahibi olabilir. Tek yapmaları gereken, emekli olduklarını dair belgeyle Halk Bankası'na 500 lira yatırıp, çekilişe hak kazanmaları" dedi.


Milliyet 


Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


30 Aralık’a kzdar sürecek başvuru sürecinde başvuru sayısının katlanacağı belirtiliyor. Dar gelirli ve emeklilere konut üretimine devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ‘Emekliye 2. Bahar Projesi’ne yeni yılda hız verecek. TOKİ, emekli konutları için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep topluyor. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebiliyor. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde ‘hak sahibi belirleme kurası’ çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emekliler ile sözleşme imzalanacak.


TAKSİTLER 250 LİRA

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, emekliler ve dar gelirli vatandaşları 250 lira civarında düşük taksitlerle yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığını belirtti. Hedef hiç konut sahibi olmayan emekliler. Emekliler başta olmak üzere konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlara ödemeleri düşük taksitlerle ve 240 aya varan vade seçenekleriyle yapma imkanı tanınıyor. TOKİ, ‘Talep örgütlenmesi’ ve ‘Projelerden kontenjan ayrılması’ şeklinde iki ayrı yöntemle emeklileri konut sahibi yapıyor. TOKİ tarafından gerçekleştirilen projelerden konut sahibi olmayan emekliler için ilk olarak yüzde 25 oranında kontenjan ayrılıyor. Talep örgütlenmesi kapsamında ise emekli dernekleri konut inşa edilecek arsayı teminlerinin ardından, Valilikler ya da Belediyeler üzerinden TOKİ’ye başvuruda bulunabiliyor.


Star


Bu haber Haberler Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



TOKİ'nin 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK'da uzun kuyruklar oluşturdu.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK'ya koştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için emekliler gün saymaya başladı.


"ARTIK DERNEKLERE GEREK YOK"


TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje bütün Türkiye geneline yayıldı. Daha önce bize üye olan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çaba sarf ediyorduk. Artık bütün Türkiye'deki emekliler ev sahibi olabilir" diye konuştu.


HALK BANKASINA 500 LİRA


TOKİ konutları için yaklaşık 3 bin 700 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Pars, "Bizim projemizde 3+1 ile 2+1 evler bulunuyordu. Ama şu anda TOKİ'nin projesinde sadece 2+1 evler var. Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Ama şu anda durdurduk. Çünkü artık bize kayıt olmadan da emekliler ev sahibi olabilir. Tek yapmaları gereken, emekli olduklarını dair belgeyle Halk Bankası'na 500 lira yatırıp, çekilişe hak kazanmaları" dedi.


"KUYRUĞA GİRİP EZİYET ÇEKMEYİN"


SGK'dan emekli olduklarına dair belge alarak Halk Bankası'na başvuran emeklilerin kura ile ev sahibi olma imkanı bulunduğunu ifade eden Pars, "Emeklilerimiz sabahın erken saatlerinde SGK'ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Bu belge ile bankaya gitmeleri halinde ev sahibi olma imkanları var. Tabii ev sahibi olmak isteyen emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor. Bunun haricinde üzerine ev olmaması gerekiyor. Evdeki toplam gelirin de 3 bin 500 lirayı geçmemesi gerekiyor. Son olarak kocasından maaş alan dullar da bu imkandan faydalanarak ev sahibi olabilir. Bize yapılan ilk müracaatlarda vatandaşlarımız 3+1 ev sahibi olmak istiyordu. Ama şu anda sadece 2+1 evler yapılacak" diye konuştu.


Haberler


Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ'nin 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK’da uzun kuyruklar oluşturdu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK’ya koştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için umutlanan emekliler gün saymaya başladı. 


Proje türkiye genelinde

TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje bütün Türkiye geneline yayıldı. Daha önce bize üye olan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çaba sarf ediyorduk. Artık bütün Türkiye’deki emekliler ev sahibi olabilir" değerlendirmesini yaptı. 


500 lira yatırıp... 

EV için yaklaşık 3.700  kişinin müracaat ettiğini ifade eden Pars, "Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Artık bize kayıt olmadan da ev sahibi olabilirler. Emeklilik belgesiyle Halk Bankası’na 500 lira yatırıp, katılabilirler" dedi.


Kuyrukta beklemeyin'e-devlet'ten yapın

SGK’dan emekli olduklarına dair belge alarak Halk Bankası’na başvuran emeklilerin kurayla ev sahibi olma imkanı bulunduğunu ifade eden Pars, şunları söyledi: "Emeklilerimiz sabahın erken saatlerinde SGK’ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Bu belgeyle bankaya gitmeleri halinde ev sahibi olma imkanları var. Tabii ev sahibi olmak isteyen emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor. Bunun haricinde üzerine ev olmaması gerekiyor."


Akşam


Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ'nin 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) uzun kuyruklar oluşturdu. Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Emeklilerimiz sabahın erken saatlerinde SGK'ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Bu belge ile Halk Bankası'na gitmeleri halinde ev sahibi olma imkanları var. Emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor" dedi.


Takvim 




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


250 lira taksitle konut almak isteyen emekliler, SGK'ya koşuyor. Başvuruların ilan edilmesinin ardından emekliler belgelerini almak için SGK'da kuyruklar oluşturuyor.


TOKİ'nin 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK'da uzun kuyruklar oluşturdu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK'ya koştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için umutlanan emekliler gün saymaya başladı.


Proje türkiye genelinde


TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje bütün Türkiye geneline yayıldı. Daha önce bize üye olan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çaba sarf ediyorduk. Artık bütün Türkiye'deki emekliler ev sahibi olabilir" değerlendirmesini yaptı. 


500 lira yatırıp... 


EV için yaklaşık 3.700 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Pars, "Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Artık bize kayıt olmadan da ev sahibi olabilirler. Emeklilik belgesiyle Halk Bankası'na 500 lira yatırıp, katılabilirler" dedi.


Kuyrukta beklemeyin'e-devlet'ten yapın


SGK'dan emekli olduklarına dair belge alarak Halk Bankası'na başvuran emeklilerin kurayla ev sahibi olma imkanı bulunduğunu ifade eden Pars, şunları söyledi: "Emeklilerimiz sabahın erken saatlerinde SGK'ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Bu belgeyle bankaya gitmeleri halinde ev sahibi olma imkanları var. Tabii ev sahibi olmak isteyen emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor. Bunun haricinde üzerine ev olmaması gerekiyor."


Sabah



Haber  Ankara  Son Söz gazetesinde şu şekilde yer aldı;


TOKİ  emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK'ya koştu.  TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje bütün Türkiye geneline yayıldı. " diye konuştu.


Ankara Son Söz



Haber Yeni Konya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

TOKİ'nin "Emekliye İkinci Bahar" projesi kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için ön taleplerin alınması devam ediyor. Talepler, 30 Aralık'a kadar sürecek


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında konut sahibi olmak isteyen emeklilerin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini söyledi.


TOKİ tarafından, vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğuna ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğine işaret eden Ergün Turan, şunları belirtti:


"Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda emeklilerimize özel konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırdık."


- 17 ilde ön talep toplanacak


Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4 bin 354 konut için ön talep toplananın devam ettiğini belirten TOKİ Başkanı Turan, bu kapsamdaki illeri şöyle sıraladı:


"Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)."


- Kimlik kartı ile başvurabilecekler


TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep topluyor. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını göstererek 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecek.


Ön taleplerin toplanmasının ardından konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek, konut almaya hak kazanan emekliler belirlenecek.


Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak.


- Konut sahibi olmayanlar müracaat edilecek


"İkinci Bahar" projesi kapsamında 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut edinmemiş olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı-kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.


Yeni Konya


Geri Dön