04 / 05 / 2024

emekliler tokiye kimlik kartlarıyla başvuracak

emekliler tokiye kimlik kartlarıyla başvuracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, emekliler başta olmak üzere dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapabilmek amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Emekli bayram ikramiyesi zammında son karar açıklandı! TC kimlik numarasıyla 2 günde hesaplara yatacak

Emekli bayram ikramiyesi zammı kararı hükümet kanadında kesinlik kazandı. Emekliler için belirlenen ikramiye tutarı hesaplandı. Bütçedeki kaynak emekli bayram ikramiyesi için ayrıldı. TC kimlik numarası sırasına göre hesaplara 2 günde yatacak.

TOKİ Elazığ'da 280 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında Elazığ Merkezde 280 konut yapılacağını açıkladı. Konut sahibi olmak isteyen emekliler, kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabilecekler.

TOKİ Emekliler için Çaykara’da 14 konut inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), konut sahibi olmak isteyen emekliler için 17 ilde, toplam 4 bin 354 konut Çaykara’ya ise 14 konut inşa edecek.

TOKİ İstanbul'da emekliler için ev yapacak mı?

TOKİ "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında emeklilerin ön taleplerini alacak. Peki TOKİ İstanbul'da emekliler için ev yapacak mı?

TOKİ Kütahya'ya emekliler için 300 adet konut inşa edecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kütahya’da emekliler için ayda 250 TL taksitle 300 adet konut yapacaklarını ifade etti.

Emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak Vergisinde; meskenler için gerekli koşulları taşıyan kimselere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emekliler TOKİ'den nasıl ev sahibi olabilir?

Seçimlerden sonra konut çalışmaları başladı. Emekliler ayda 250 lira taksitle ev sahibi olacak. Peki şartları neler? Nasıl alınacak? İşte bütün bu soruların cevapları...

Bursa Nilüfer'de emekliler TOKİ kuyruğunda!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulunda, TOKİ eliyle 240 TL taksitle emeklilerin ev sahibi olacağını açıklamasının ardından emekliler dernek önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Batman Emekliler Derneği'nin hedefi 2 bin konut!

Merkez Kuyubaşı Köyü yakınlarında inşaatı devam eden ve önümüzdeki aylarda teslimi yapılacak olan konutların dışında, Emekliler Derneği yeni 2 bin ek konut için kolları sıvadı.

TOKİ Batman Merkez Emekliler Derneği Projesi sözleşmeleri imzalandı!

TOKİ Batman Merkez Emekliler Derneği Projesi sözleşmeleri imzalandı. Projede imzalama işlemine 1 Eylül'de başlanmıştı.

Diyarbakır'daki emekliler TOKİ Konutlarına yoğun ilgi gösteriyor!

Diyarbakır'daki emekliler, Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 TL taksitle satışa sunduğu konutlara yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakırlı emekliler TOKİ'ye yoğun ilgi gösterdi!

Diyarbakır’daki emekliler, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 TL taksitle satışa sunduğu konutlara yoğun ilgi gösteriyor.

Emekliler Derneği Çanakkale'ye konut talebini TOKİ'ye gönderdi!

Türkiye Emekliler Derneği Çanakkale Şubesi,1000 konutluk talep dilekçesini, TOKİ'ye gönderdi. Dernek, emeklilerin düşük taksitlerle ev sahibi olmalarını amaçlıyor.

emekliler tokiye kimlik kartlarıyla başvuracak Haberi

emekliler tokiye kimlik kartlarıyla başvuracak

İdare bu kapsamda vatandaşa 'talep örgütlenmesi' ve 'projelerden kontenjan ayrılması' şeklinde iki ayrı yöntem sunuyor. Emeklilere özel yüzde 25 oranında kontenjan ayrılması uygulaması, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt'te başladı. 


Üyelik şartı bulunmuyor 

Emeklilerin başvurularında 'Emekli kimlik kartı, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan maaş dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi' belgelerinden herhangi biri yeterli olacak. Müracaatlarda emekli derneğine üyelik şartı bulunmuyor. Talep örgütlenmesi kapsamında ise emekli dernekleri konut inşa edilecek arsayı teminlerinin ardından, valilikler ya da belediyeler üzerinden TOKİ'ye başvuruda...