30 / 04 / 2024

emirgan korusu imara mı açılıyor

emirgan korusu imara mı açılıyor

İstanbul Boğazı'nın en güzel manzaralarından birine sahip, İstinye sırtlarındaki devlet arazisi ranta açılıyor. TOKİ'ye ait arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan imar uygulama planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

İstanbul'un parkları imara mı açılıyor?

İstanbul'un merkezlerinde yeni projeler hayata geçiyor. Fındıklı Parkı, Validebağ Korusu, Roma Park’ın ardından Belgrad Ormanı imara açılıyor.

Kanlıca Mihrabat Korusu imara açıldı!

İstanbul Kanlıca’daki 200 dönümlük boğaz manzaralı Mihrabat Korusu da imara açıldı. Koruda son günlerde günü birlik tesis inşa etmek için yoğun bir kazı ve hafriyat çalışması yapılıyor.

Tahincioğlu, İstinye'ye apart otel yapacak!

Tahincioğlu İnşaat 2016'da Kayabaşı, İstinye ve Bomonti’de satış değeri 6 milyar lira olan 3 proje satışa çıkaracak. Şirket İstinye’de Emirgan Korusu’na komşu apart otel yapacak.

Küçük Çamlıca Korusu imara mı açılacak?

AYDINLIK gazetesi, İBB tarafından hazırlanan, doğal ve kentsel SIT alanı olan Küçük Çamlıca Korusu'nu imara açacak olan haritaya ulaştı. Peki Küçük Çamlıca Korusu imara mı açılacak?

1944 yılında Emirgan Korusu tanzim edilecek!

1944 yılında Emirgan Korusu'nu satın alan Belediye, Emirgan Korusu'nu tanzim etmeye hazırlanıyormuş. Korunun bir kısmında bitki yetiştirecek olan Belediye, bir İngiliz bitki uzmanını tetkikler yapması için görevlendirmiş.

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Emirgan Korusu'nda yasak inşaat!

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyormuş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaatta yüz yıllık ağaçlar da hasar görmüş.

İstanbul'da lale zamanı başlıyor!

'İstanbul Lalesiyle Buluşuyor!' temasıyla 2005 yılında başlayan İstanbul Lale Festivali'nin bu yıl onuncusu düzenleniyor. Emirgan Korusu’na 192 farklı türde 2milyon 800 bin lale dikildi.

Emlak Konut İstinye arazisi ihalesini kim kazandı?

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyar lirasını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Açık ara en pahalı proje: İstinye arazisi

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyarını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Emlak Konut İstinye arsa ihalesine 1 milyar 224 milyon TL teklif geldi!

Emirgan Korusu’na komşu olan arsada ihale süreci dün başladı, arsaya 8 talip çıktı. Tartışmalı arsaya en yüksek teklifi 1 milyar 224 milyon lirayla Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı verirken, satış toplam geliri için en yüksek teklif 3 milyar lira ile Ta

Emirgan’a komşu 3 milyarlık proje!

Emirgan Korusu’na komşu olan arsada ihale süreci başladı, arsaya 8 talip çıktı. En yüksek teklifi 1.224 milyar lirayla Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı verdi.

emirgan korusu imara mı açılıyor Haberi

emirgan korusu imara mı açılıyor

TOKİ'nin kuruluşu olan Emlak Konut tarafından, arsa satışı karşılığı geliş paylaşımı kapsamında. Tali incioğlu grubuna satılan İstinye sırtındaki devasa arazinin imar uygulama planlan hazırlandı. Planlar, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından İstanbul 3 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu. İstinye sırtındaki 5 parseli kapsayan ye yaklaşık 135 bin metrekare büyüklüğündeki araziye, yüksekliği fazla olmayan otel ve apart oteller yapılacağı iddia edilmişti. 


1260 odalı 5 yıldızlı apart otel 


Maslak'tan İstinye koyuna inen ve eski adı "İstinye Bayırı" olan caddenin kuzeyinde kalan arazi son derece değerli. TOKİ'nin 2014 yılında, bağımsız bir kuruluşa hazırlattığı "Değerleme Raporu"na göre arazinin piyasa değeri yaklaşık 350 milyon dolar. Değerleme raporunda yer alan bilgiye göre araziye her biri 40 metrekare büyüklüğünde 375, 5 yıldızlı otel odası, her...