06 / 05 / 2024

emirgan lale festivali

emirgan lale festivali

Emirgan Korusu'ndaki açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, lalenin evine döndüğünü belirterek, "Bugün 2014 yılında, 9. Uluslararası Lale Festivali'nde, 20 milyon lale İstanbulluları selamladı. İstanbulluların yüzüne güldü" dedi...

Kent parkları gayrimenkule değer katıyor!

Kent parkları, halkı bir araya getiren kamusal alanlar olmalarının yanı sıra turizme ve çevredeki gayrimenkul piyasasına olumlu etki yapıyor. Türkiye'de özellikle İstanbul'da Lale Festivali gibi etkinliklerle parkların gün geçtikçe önemi artıyor.

İstanbul'da lale zamanı başlıyor!

'İstanbul Lalesiyle Buluşuyor!' temasıyla 2005 yılında başlayan İstanbul Lale Festivali'nin bu yıl onuncusu düzenleniyor. Emirgan Korusu’na 192 farklı türde 2milyon 800 bin lale dikildi.

MOSDER Mobilya Festivali tüm hızıyla sürüyor!

MOSDER Mobilya Festivali tüm hızıyla sürüyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) üyesi 56 mobilya firmasının mağazalarında 17 Ekim’de başlayan MOSDER Mobilya Festivaline tüketiciler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.

Mobilya festivali 30 Kasım'da bitecek!

Mobilya sektörünün 56 firmasını tek çatı altında toplayan Mobilya Sanayicileri Derneği 'nin (MOSDER) 17 Ekim'de başlattığı, 30 Kasım'a kadar sürecek Mobilya Festivali, sektörü memnun etti.

Manisa Kentpark projesi Mart ayında hizmete açılıyor!

Lale sezonun da açılacağı Mart ayında Mesir Festivali haftası içinde projenin açılacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’ya yakışır dev bir hizmeti kente kazandıracaklarını söyledi.

Manisa'da 170 dönümlük Kentpark 2015 Mart'ta açılacak!

Manisa'da büyükşehir belediyesinin 170 dönümlük alan üzerine inşa ettiği rüya proje Kent Park'ın tamamlanma aşamasına geldiği, lale sezonunu olan Mart ayında mesir festivali etkinleri kapsamında hizmete açılacağı bildirildi.

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer sahil yolu genişletilecekmiş!

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer arasındaki sahil yolunun açılması ve genişletilmesi kararlaştırılmış. Yeniköy'e de asfalt bir yol yapılacakmış. Yol inşaatı tamamlandıktan sonra Emirgan ile Sarıyer arasında birkaç otopark tesis edilecekmiş.

Bursa Ateşte Açan Lale ile dünyaya tanıtılacak!

Yıllık 5 milyon turist ve marka kent gibi hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bursa’nın yeni sloganı “Ulu Şehir”, yeni logosu ise “Ateşte Açan Lale” oldu. Yeni logoda lale ve çintemani deseni ana figürü oluşturuyor

Daikin Komşumuz Japonya festivali 26 Ekim'de!

Japonya Başkonsolosluğu ve iklimlendirme sektörünün Japon devi Daikin ev sahipliğinde düzenlenen "Komşumuz Japonya" festivali 26 Ekim Pazar günü gerçekleşecek. Festivalde Japonya tanıtım standı da yer alacak.

Hava oyunları festivali, Fethiye turizmine renk katacak!

Hava oyunları festivali, Fethiye turizmine renk katacak. Muğla'nın Fethiye ilçesinde 21-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, yaklaşık 40 ülkeden 500 sporcuya ev sahipliği yapacak.

Mahmutpaşa Alışveriş Festivali'nin finali yapıldı!

Mahmutpaşa Alışveriş Festivali'nin finali yapıldı. İstanbul'un en eski alışveriş çarşısı olan Mahmutpaşa Çarşısı'nda bu yıl üçüncü kez düzenlenen festivalin finalinde kurayla seçilen dört çiftin nikah merasimleri gerçekleştirildi.

MOSDER Mobilya Festivali 30 Kasım'a kadar sürüyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilya sektöründe faaliyet gösteren 56 firmayla birlikte “MOSDER Mobilya Festivali”ni başlattı. Dün başlayan festival kapsamında yüzde 70’e varan indirimler ve sürpriz hediyeler var.

MOSDER 56 firma ile Mobilya Festivali'ni başlattı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), 56 firmayla Mobilya Festivali’ni başlattı. 45 günlük festival, sektörün %10 büyüme hedefine de katkı sağlayacak.MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç konuyu değerlendirdi.

emirgan lale festivali Haberi

emirgan lale festivali


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali'nin açılışı yapıldı. 


Emirgan Korusu'ndaki açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, lalenin evine döndüğünü belirterek, "Bugün 2014 yılında, 9. Uluslararası Lale Festivali'nde, 20 milyon lale İstanbulluları selamladı. İstanbulluların yüzüne güldü" dedi. 


Türkiye'nin artık lale soğanı ithal etmek yerine ihraç eden bir ülke haline geldiğini ifade eden Topbaş, İstanbul'da festival kapsamında yapılan lale dikiminin maliyetinin yaklaşık 5 milyon lira olduğunu anlattı. 


Topbaş, festivalin reklam değerinin ise ölçülemeyecek derecede yüksek olduğunu vurgulayarak, "Bugün en büyük teşekkür sizlere, İstanbullulara. Destek verdiniz, uygun gördünüz, hiçbir kula bugüne kadar nasip olmayan 3 dönem başkanlığı bana tevdi ettiniz. O kadar büyük bir hassasiyet ve sorumluluk yüklediniz ki, çalışmalarımıza 24 saat az gelecek neredeyse. Zaman makinesi olsa da...