02 / 05 / 2024

Emlak danışmanlığı yasasında vergi

Emlak danışmanlığı yasasında vergi

Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, emlak danışmanlığı yasasıyla konut alıcısının ve satıcısının güvence altına alınacağını, korsan emlakçılara ise cezai yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Tem İstanbul Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tem İstanbul Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mert Deniz Aca ve Mustafa Şimşek ortaklığında kuruldu.

Roza Emlak Danışmanlığı Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Roza Emlak Danışmanlığı Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulbasit Fırat ve Ömer Faruk Fırat ortaklığında kuruldu.

Persıs Golden Emlak Danışmanlığı Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Persıs Golden Emlak Danışmanlığı Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahdı Moradı Zavıeh ve Mohammadamın Jafarı ortaklığında kuruldu.

Happystone Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Happystone Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi Şişli'de 45 bin TL sermaye bedeli ile C. M.De Lourdes Kedjıdjıan Urbına ve Çil Bourgeoıs ortaklığında kuruldu.

Atlanta Emlak Danışmanlık Turizm Ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atlanta Emlak Danışmanlık Turizm Ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Yavuz ve Waheed Ahmed Ab Abdulkhaleq ortaklığında kuruldu.

Mac Realtors Emlak Danışmanlığı Aracılık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mac Realtors Emlak Danışmanlığı Aracılık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Allı Reza Sadeghı, Fereshteh Azızmohammadı ve Mac Master Group İnş. ortaklığında kuruldu.

Shiraz Grup Emlak Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Shiraz Grup Emlak Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Faramarz Mehboudı tarafından kuruldu.

Shiraz Grup Emlak Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Shiraz Grup Emlak Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Faramarz Mehboudı tarafından kuruldu.

İstanbul Home Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Home Emlak Danışmanlık Limited Şirketi bugün Maltepe'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Mehmet Mir ve Raheleh Ghasemı Sorak ortaklığında kuruldu.

Bahçeşehir Trio Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Bahçeşehir Trio Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Demirtaş, Duygu Baycan ve Funda Özkaya ortaklığında kuruldu.

Overseas Property Emlak Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Overseas Property Emlak Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Jelanı Alı Khan ve Esra Nur Çot ortaklığında kuruldu.

Mr Homes Real Estate Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı İthalat İhracat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mr Homes Real Estate Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı İthalat İhracat Turizm Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Sevda ve Mohammaed Fakhrı Qader ortaklığında kuruldu.

Anadolu Kumları Emlak Danışmanlık İthalat İhracat Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Anadolu Kumları Emlak Danışmanlık İthalat İhracat Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi  bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Mahmoud Abdellah Mohamed ve Habıba Trad ortaklığında kuruldu.

Emlak danışmanlığı yasasında vergi Haberi

Emlak danışmanlığı yasasında vergi

Sonsöz gazetesine konuşan Özgül, Emlak Danışmanlığı Yasasının meclisten geçmesi halinde hem devletin vergi kaybının azalacağını, hem de korsan emlakçılığın ortadan kalkacağını belirtti. 



DİPLOMA KESİNLİKLE ŞART

Özgül, şunları aktardı: "Ülke ekonomisinin ve meslektaşlarımızın zarar gördüğünü, korsan emlakçilik yapanların bu işlerden hem vatandaşı mağdur ediyor. Hem de ülke ekonomisine verdiği zarar veriyor. Eğer uygulamaya geçerse emlakçılar yaptığı her işte fatura kesmek zorunda kalacak. Devletten vergi kaçıranların imza yetkisi de olmayacağı için müşteriye hizmet veremeyecekler. Böylece işini doğru yapan emlakçı vergisini veren oda kaydı bulunan emlakçı ile korsan emlakçilik yapanlar ayırt edilecektir. Malatya'da ikametgâh eden hem alıcıların hem satıcıların mutlaka diplomalı emlakçılarla irtibata geçmesini istiyoruz. Satıcıyım emlakçıyım diyen herkese tapusunun bilgilerini vermesinler. Korsan emlakçılar satıcıda aldığı tapu bilgilerini kullanarak satıcıları mağdur ediyor. Kayıtsız ve...