01 / 05 / 2024

emlak hukukunda tüketici hakları

emlak hukukunda tüketici hakları

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda emlakta tüketici haklarına ilişkin esaslara da yer veriliyor. İşte emlakta yeni tüketici hakları..

Tüketici derneklerinden kampanya döneminde dolandırılmayın uyarısı!

Emlak Konut ve GYODER'in başlattığı konut seferberliğinin ardından tüketici dernekleri, vatandaşları "fırsatçı" firmalar konusunda uyarıyor.

Emlak Yasası'yla tüketici mağduriyeti önlenecek!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Yasayla birlikte gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak, tüketici mağdur olmayacak ve devletin vergi gelirleri artacak" dedi.

Emlak Yasası tüketici mağduriyetini bitirecek!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası’nın Türkiye’de de yürürlüğe girmesiyle birlikte bugüne kadar olmayan standartların geleceğini söyledi.

Tüketici ayıp ihbar süresi 2014!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımayan; sözleşmeye aykırı olan mala deniyor. Peki, tüketici ayıp ihbar süresi 2014 ne kadardır?

Yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014!

Yeni tüketici kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ne getirdi? İşte yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014..

Tüketici Kanunu yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsar mı?

Yeni Tüketici Kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, Bu Tüketici Kanunu yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsar mı?

Yapı Kredi Koray GYO tüketici davalarının son durumlarını yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO tüketici davalarının son durumlarını yayınladı.

Tüketici konseyinin görevleri nelerdir?

Tüketici konseyinin kuruluş ve görevleri ile toplantı, çalışma usul ve esasları Tüketici Konseyi Yönetmeliği kapsamında düzenliyor. Peki, tüketici konseyinin görevleri nelerdir? Tüketici konseyi ne iş yapar?

Tüketici Konseyi Yönetmeliği tam metni!

Tüketici Konseyi Yönetmeliği 5 Temmuz 2014 tarihinde 29051 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Tüketici Konseyinin kuruluş ve görevleri ile toplantı, çalışma usul ve esaslarını düzenliyor...

Tüketici fiyat endeksi Haziran 2014!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE), hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Tüketici fiyat endeksi, TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte Tüketici fiyat endeksi Haziran 2014...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme yaptı.

Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı!

2001 yılında yürürlüğe giren Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği 27 Haziran 2014 tarihinde 29043 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Tüketici ödülleri yönetmeliği ile yürürlükten kaldırıldı...

Tüketici ödülleri nelerdir?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 60 ncı ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan tüketici ödülleri yönetmeliği gereğince tüketicilere belli zamanlarda belli durumlarda ödüller veriliyor. Peki, tüketici ödülleri nelerdir?

emlak hukukunda tüketici hakları Haberi

emlak hukukunda tüketici hakları

Emlakta tüketici hakları!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Kanun kapsamında emlakta tüketici hakları na ilişkin esaslara da yer veriliyor.


Kanunda ön ödemeli konut sözleşmesi imzalayan ve konut kredisi kullanan tüketicilerin sahip olduğu haklar düzenleniyor.


Konut kredisi kullanan tüketici hakları:

Konut finansmanı sözleşmeleri

MADDE 32 – (1) Konut finansmanı sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşmedir.


(2) Konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmaz. Geçerli bir sözleşme yapmamış olan konut finansmanı kuruluşu, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremez.

Sözleşme öncesi bilgilendirme yükümlülüğü

MADDE 33 – (1) Konut finansmanı kuruluşları, tüketiciye, konut finansmanı sözleşmesinin...