04 / 05 / 2024

emlak kiralama işlemleri

emlak kiralama işlemleri

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için daire kiralamak istediğinizi farz edelim. İstediğiniz gibi bir ev bulmanız halinde sizi ne gibi ev kiralama işlemleri bekliyor? Yapmanız ve dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir?

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

Tapuya gitmeden önce herkes baksın! Vekalet verme işlemleri yanlış yapılıyor!

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerde önemli riskler olduğunu ifade eden Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

Akmerkez GYO'nun kiralama işlemleri 754 bin 99 TL oldu!

Akmerkez GYO'nun aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı aylık KDV hariç 745 bin 99 TL oldu.

Nazilli'de emlak beyanı için yeni dönem! 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde emlak beyanı işlemleri elektronik ortama taşındı.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manisa PTT Başmüdürlüğü'nün bina kiralama işlemleri TBMM'de!

Manisa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan bina kiralama işlemleri meclis gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

QNB Finans Varlık Kiralama'ın kira sertifikasının ödeme işlemleri tamam!

QNB Finans Varlık Kiralama'nın yönetim sözleşmesine dayalı, yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı...

Vakıf Varlık Kiralama'nın kira sertifikası itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından TRDVVRK81923 ISIN kodlu, yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

Vakıf Varlık Kiralama kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından TRDVVRK31936 ISIN kodlu, yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikası ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın kira sertifikası itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikasının ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri TBMM'de!

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

emlak kiralama işlemleri Haberi

emlak kiralama işlemleri

Ev kiralama işlemleri!

Ev kiralama işlemleri, kiralayacağınız evi bulmak ile bitmiyor. Aksine evi bulduktan sonra asıl emlak kiralama işlemleri başlıyor. Söz konusu işlemler arasında öncelikle ev ile ilgili araştırma yapmak geliyor.


Evin borcunun olup olmadığı veya tapuda ev üzerinde herhangi bir ipotek olup olmamadığı hususlarını araştırmak ileride karşılaşılacak problemlere karşı önlem almaya yarıyor. Konut üzerinde DASK Zorunlu Deprem Sigorta poliçesi yoksa, DASK'ın düzenlenmesi gerekiyor.


Kiralayacağınız konut ile ilgili bir problemin olmaması durumunda, iş kira kontratını imzalamaya geliyor. Kontrat kapsamında, kira bedeline, kira artış oranına ve kira süresine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Ev kiralama kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim...