16 / 05 / 2024

emlak nasıl alınır

emlak nasıl alınır

Show Realty Türkiye CEO’su Kazım Algın, dövizdeki gergin atmosferin, inşaat maliyetlerine henüz yansımadığını, bu yüzden fiyat artışlarının henüz tetiklemediğinin altını çizerek “emlak almanın şu ara tam zamanı “dedi.

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesi nasıl alınır?

Emlak sektörüyle ilgili yeni düzenleme kapsamında yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyeti gösteremeyecek. Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?

Emlakçılık faaliyetlerinde yeni dönem başladı. Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmayan danışmanlar emlakçılık yapamayacak. Peki, Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır 2020?

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamayacak. Peki Emlak yetki belgesi nasıl alınır 2020? İşte adım adım yetki belgesi başvurusu...

240 ay vadeli konut kredisi nasıl alınır?

Emlak Konut GYO'nun gerçekleştirdiği toplantı sonrasında konutta vade 20 yıla çıkarılıyor. Peki, 240 ay vadeli konut kredisi nasıl alınır?

Milli emlak nasıl alınır?

Devlete ait olan malların bütünü milli emlak olarak tanımlanıyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili hususlara, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, milli emlak nasıl alınır?

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Emlak vergisi beyannamesi nasıl alınır?

Emlak vergisinde mükellef tarafından belli durumlarda beyanname de veriliyor. Beyannamelerin verileceği durumlar ve süreler 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl alınır?

Bina için çürük raporu nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde yıkılacak çürük yapılar, 26454 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor.Buna göre bina çürük raporu nasıl alınır?

Bina çürük raporu nasıl alınır?

Gayrimenkul sahipleri yapılarını, bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerine veya büyükşehir ilçe belediyelerine tespit ettirebiliyorlar.Peki buna göre bina çürük raporu nasıl alınır?

Veraset ilamı noterden nasıl alınır?

Kimlerin, ne oranda mirasçı olduklarını gösteren bir resmi belge olab mirasçılık belgesi olarak da bilinen veraset ilamı noterden de alınabiliyor. Peki, veraset ilamı noterden nasıl alınır?

Milli emlaktan arsa nasıl alınır?

Milli emlakta bedelli veya bedelsiz,devir veya terk gibi bütün satış işlemleri gerçekleştirilebiliyor.Peki,milli emlaktan arsa nasıl alınır?İşte milli emlaktan arsa alınması işlemleri..

emlak nasıl alınır Haberi

emlak nasıl alınır

Show Realty Türkiye CEO’su Kazım Algın, dövizdeki gergin atmosferin, inşaat maliyetlerine henüz yansımadığını, zira bir çok gayrimenkul projesinin kurdaki dalgalanmadan önce inşaat imalatını tamamladığını, bu yüzden fiyat artışlarının henüz tetiklemediğinin altını çizerek “emlak almanın şu ara tam zamanı “dedi.


Krizlerle içli-dışlı bir yapı


Algın;Türkiye ekonomisinin krizlerle sürekli  içli dışlı bir yapıya sahip olduğunu ve ekonomide belirsizliklerin olduğu dönemlerde gayrimenkule yatırım yapılmasının engel oluşturmadığını belirtti.Algın “Bu dönemler gelip geçiyor, geçtikten sonrada piyasalar yeniden şekilleniyor” dedi.


Eylül ayı itibariyle ikinci el konutlardaki amortisman süreleri (Geri Dönüş Süresi) incelendiğinde Türkiye genelinde bir apartman dairesinin fiyatı 17.6 yıllık (211 ay) kiraya eşit iken, İstanbul’da bu süre 17.6 yıl (211 ay) olarak ölçülmektedir. Diğer taraftan, bir apartman dairesinin fiyatı İzmir’de 18.3 yılda (220 ay); Ankara’da ise 17.7...