28 / 08 / 2024

emlak söktörü

emlak söktörü

Malatya da emlakçılar, bankaların kredi faizlerinin yükseltmesi nedeniyle emlak satışlarını sekteye uğrattığını söyledi. Emlakçı Cevdet Zafer, Malatya'da şu anda emlak sektörü sıkıntılı dönemler yaşandığını belirtti.

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

My Garden Arnavutköy 24 ay vade, sıfır faiz fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Mer-Ka İnşaat tarafından Arnavutköy'de inşa edilen My Garden projesi 24 ay vade, sıfır faiz fırsatıyla satışa çıktı. My Garden projesinde konut fiyatları ne kadar? My Garden Arnavutköy projesinde hangi konut tipleri bulunuyor? İşte My Garden Arnavutköy projesiyle ilgili detaylar..

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Asgari ücrette fark açılıyor! Açlık sınırı 20 bin liraya dayandı!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na göre, 2024 yılının mayıs ayında açlık sınırı 19 bin 926 TL'ye çıkarken, yoksulluk sınırı da 59 bin 353 TL'ye çıktı.

Yeni Doblo satışa çıktı!  Fiat Doblo'da 150 bin TL kredi, sıfır faiz fırsatı! Doblo Cargo, Easy, Combi fiyatları...

FIAT Professional ürün gamının güçlü üyesi Doblo makyajlandı.Yeni versiyonlarıyla ülkemizde satışa sunulan Doblo'da 150 bin TL kredi sıfır faiz fırsatıyla satışta. İşte Doblo fiyat listesi 2024...

Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması ekonomiyi nasıl etkileyecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki yüzde 25 zam sınırının sürmeyeceğini açıklarken, Ekonomist Prof. Dr. Hüsnü Erkan ve İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu alınan bu kararın piyasayı rahatlatacağını söyledi.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

Yoksulluk sınırı 56 bin TL'ye dayandı! Açlık sınırı da 16 bin 100 TL oldu!

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre, Şubat'ta dört kişilik bir aile için açlık sınırı 16 bin 100 Türk Lirası'na, yoksulluk sınırı 55 bin 691 Türk Lirası'na çıktı. 

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

Batıyakası Kartal'da sıfır faiz 24 aya varan vade fırsatı!

Kartal Esentepe'de yer alan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı arazisinde yükselen Batıyakası Kartal projesinde sıfır faiz 24 aya varan vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

emlak söktörü Haberi

emlak söktörü

Malatya da emlakçılar, bankaların kredi faizlerinin yükseltmesi nedeniyle emlak satışlarını sekteye uğrattığını söyledi. Emlakçı Cevdet Zafer, Malatya'da şu anda emlak sektörü sıkıntılı dönemler yaşandığını belirtti. Emlakçı Zafer, son 6 ayda konut satışlarının azalmasının banka faizi oranlarının yükselmesinden kaynaklandığını belirtti. konut fiyatlarında henüz artış olmadığını belirten Zafer, "İnsanlar bir ev, bir yer almayı düşünüyor. Ama istikrarsızlıktan dolayı güvenip almıyor, bunun neticesinde de şu anda bir durgunluk söz konusu. Yaklaşık 7 aydır bu durumun bu şekilde sürüyor. Malatya'daki emlakçıların sıkıntılı günlerden geçiyor. inşallah yeni yasa ve düzenlemelerle, sektör, piyasa yeniden canlanır. Malatya'da ki emlak fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok. İleride belki bir artışlar olabilir. Ama bankaların kredi faiz oranları şu anda yüksek eğer bu faiz oranların bir düşüş olursa, tabi ki...