26 / 11 / 2024

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Emlak vergisi artış oranı 2017!

Emlak vergisi, her sene gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi bedeli, taşınmaz malın üzerinden hesaplanıyor. Vergi de yıllık artış oranı da uygulanıyor. Peki, emlak vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

Emlak vergisi oranları! 2017 hesaplama örneği!

Emlak vergisi mükellefleri, taşınmazları için emlak vergisi oranlarını hesaplayarak ödeyecekleri bedeli öğrenebiliyor. İşte emlak vergisi oranları ve 2017 hesaplama örneği..

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor!

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Gecekondu emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi bina, mesken, arsa ve araziler için senede belli dönemlerde ödeniyor. İki taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin bedeli taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, gecekondu emlak vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın bulunduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Ayrıca, mükellefler emlak vergisi borcunu PTT havalesi ile de ödeyebiliyor. Peki, PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

2014 yılı emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi kapsamında mükelleflerin ödeyecekleri emlak vergi bedeli taşınmaz malın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. İşte 2014 yılı emlak vergisi oranları..

İşyeri emlak vergisi oranları 2014!

Taşınmaz malların vergi bedeli, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre farklılık gösteriyor. Peki işyeri sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte işyeri emlak vergisi oranları 2014..

Emlak vergisi rayiç bedeli nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, alım satım işlemlerinde satışa konu olan gayrimenkulün minimum piyasa değeri olarak tanımlanıyor. Peki, emlak vergisi rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi rayiç değerleri...

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor Haberi

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor

Emlak vergisine konu olan gayrimenkul bedeli her 4 yılda bir belirlenen, “yeniden değerleme” oranının yarısı ile her yıl yeniden hesaplanarak, (2016 yılı içerisinde alınan konutlar hariç) vergi konusu olacak gayrimenkul bedeli bulunmaktadır. Maliye Bakanlığı, 2016 yılı için bu oranı %5,58 olarak belirlemiştir. Yani, 2015 ve öncesi alınmış konutlar için 2016 yılında yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı (%5,58/2) %2,79’dur. 

Örneğin, İstanbul’da bulunan bir meskenin 2015 yılındaki bedelinin 200.000 TL olduğunu varsayalım:

Yeniden değerleme tutarı: 200.000 TL * %2,79 =  5.580 TL

Yeniden değerleme tutarı + 2015 yılı konut değeri: 200.000 TL + 5.580 TL = 205.580 TL

(Not: Bin liraya kadar olan kesirlerden sonrası dikkate alınmadığı için vergiye konu olan tutar: 205.000 TL olarak alınacaktır.)

İstanbul sınırı, yani Büyükşehir Belediyesi içerisinde yer aldığı ve...