24 / 05 / 2024

emlak vergisi hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin tek meskenine ait form

emlak vergisi hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin tek meskenine ait form

Emlak vergisi kanunu gereğince, 200 metrekareyi geçmeyen tek mesken sahipleri geliri olmaması halinde vergiden muaf tutuluyor. İşte belediyeye verilmesi gereken içbir geliri olmadığını belgeleyenlerin tek meskenine ait form...

Bir tane evi olan emlak vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödemeleri devam ederken, vergi ödemelerinden kimlerin muaf olduğu merak ediliyor. Peki, bir tane evi olan emlak vergisi öder mi? Muafiyet için hangi şartlar aranıyor?

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir" dedi.

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

Her yıl mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri bazı kişiler muaf tutuluyor. Emekliler, hiç bir geliri olmayanlar, dul ve yetimler emlak vergisi ödemiyor.

Emlak vergisi ödemelerinde son tarih 1 Haziran!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahibi olan hemen herkesi çok yakından ilgilendiren bir vergi. Emlak vergisi ödemelerinde son tarih 1 Haziran...

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gereğince Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor.

Emlak vergisi 2020'de ne zaman ödenecek?

2019 yılına ait emlak vergisi ödemeleri 2 Aralık tarihinde sona erdi. Peki, vergi mükellefleri bir sonraki sene ne zaman ödeme yapacak? Emlak vergisi 2020'de ne zaman ödenecek?

Konutların konumuna göre emlak vergisi farkı alınacak!

Büyükşehir Yasa Taslağı'nda en çok merak edilen hükümler arasında 'yeni gelir kaynağı' yer alıyor. Emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi ve birçok vergiden belediyelere pay ayrılması planlanıyor...

Emlak vergisi için pişmanlık uygulanmıyor!

Son günlerde gündeme gelen pişmanlık uygulamasıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı bir broşür hazırladı. Buna göre emlak vergisi için pişmanlık uygulanmıyor.

Emekliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinin ilk taksitinin bu ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Ancak brüt alanı 200 metrekareden küçük sadece bir evi olan bazı kişiler emlak vergisi ödemiyor. Bunlar; emekliler, hiçbir geliri olmayanlar, engelliler, gaziler ile şehitlerin dul ve yetimleri.

Sıfır oranlı emlak vergisi kimler için?

Emlak Vergisi, ülkemizde yaklaşık 26 milyon insanı ilgilendiren belediyeler tarafından tarh, tahakkuk ve tahsili yapılan bir servet vergisidir.

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2019!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar ise emlak vergisi beyannamesinin verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2019...

emlak vergisi hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin tek meskenine ait form Haberi

emlak vergisi hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin tek meskenine ait form

Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin tek meskenine ait form!

Emlak vergisi kanunu gereğince, 200 metrekareyi geçmeyen tek mesken sahipleri geliri olmaması halinde vergiden muaf tutuluyor. İndirimli vergi oranının uygulanması için meskende bizzat oturma şartı aranmıyor.


Birden fazla meskeni olanların veya birden fazla meskende hisseye sahip olanların meskenlerine indirimli vergi oranı uygulanmıyor. Sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabilecek kimseler aşağıda sıralanıyor.


- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Muafiyet şartlarını taşıyan kimselerin durumlarına uygun form ile birlikte belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.


HİÇBİR GELİRİ OLMADIĞINI BELGELEYENLERİN TEK MESKENLERİNE AİT FORM



Tarih: ...../....../......



............................BELEDİYE BAŞKANLIĞINA


Emlak Vergisi Kanununun 8 inci maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını talep ediyorum.


- Hiçbir gelirim bulunmamaktadır.


- Türkiye...