02 / 05 / 2024

emlak vergisi indirim oranları

emlak vergisi indirim oranları

Bazı binalarda emlak vergisi için maliyet bedelinden indirim uygulanıyor. Söz konusu maliyet bedelinden yapılacak indirimler ile ilgili Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında bulunan hükümler haberimizde...

Herkesi ilgilendiriyor! Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezası… Yeni zamlı tarifeler belli oldu!

Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezasına gelecek zamların ne kadar olacağını belirleyen yeniden değerleme oranına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 122,93 olarak açıklanan oranda indirim için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki kullanıp kullanmayacağı merak e

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Yeni ev alanlara emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide bazı indirim ve muafiyetler bulunuyor. Peki, yeni ev alanlarda emlak vergisi muafiyeti koşulları nelerdir?

Emlak vergisinde indirim nasıl gerçekleşir?

1319 sayılı Kanun gereğince, emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenen bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi indirimli olarak ödenir mi? Emlak vergisinde indirim nasıl gerçekleşir?

Emlak vergisi ilk 5 yıl muaf mı?

Emlak vergisi uygulamasında taşınmaz mallar için birtakım indirim ve muafiyet avantajı bulunuyor. Bu avantajla arasında yer alan ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir? Tüm taşınmaz mallar emlak vergisinden ilk 5 yıl muaf mı?

Tek evi olan emekliler için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi!

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muafiyetten emekliler de yararlanabiliyor. İşte belediyeye verilmesi gereken tek evi olan emekliler için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi...

Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Geriye dönük emlak vergisi düzeltmesi yapılabilir mi? Geriye dönük indirim (sıfır oranlı) emlak vergisi uygulamasından kimler yararlanabilir? Peki emlak vergisi iadesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Engelli emlak vergisi indirim formu!

Emlak vergisi kanununun değiştirilen 8. maddesine göre, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan engelliler emlak vergisi ödemiyor. İşte engelli emlak vergisi indirim formu..

Geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi!

Sıfır oranlı emlak vergisinden 200 metrekare büyüklüğünü aşmayan tek meskene sahip kimseler faydalanabiliyor. Muafiyet için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. İşte geliri olmayanlar için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi...

Kısıtlı arsanın emlak vergisi nasıl ödenir?

Kısıtlı arsanın emlak vergisi nasıl ödenir? 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 30 uncu maddesi gereğince vergi ödemelerinde kısıtlamanın devam ettiği sürece belli oranda indirim sağlanıyor...

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi indirim oranları Haberi

emlak vergisi indirim oranları

Maliyet bedelinden emlak vergisi indirimi! 

Birden çok katlı binalarda 15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzüğün 19 ve 20 nci madde hükümlerine göre hesaplanan maliyet bedelinden belli oranlarda indirim uygulanıyor.


Maliyet bedelinden yapılacak indirimler:

Madde 21 – Birden çok katlı binalarda, 19 ve 20 nci madde hükümlerine göre hesaplanan maliyet bedelinden, bodrum katlar için derinlik derecesine göre % 10 - 15, zemin katlar için % 3, dördüncü katlar için % 2, beşinci katlar için % 3, altıncı ve daha yukarı katlar için % 4 oranında indirim yapılır. 


Katlar, yapı ruhsatiyesinin eki belediyece tasdikli yapı projesine, sahipleri tarafından proje gösterilemeyen yapılarda 

ise imar mevzuatına uygun olarak tespit edilir.


Maliyet bedeline yapılacak ilaveler:

Madde 22 – 19...