03 / 05 / 2024

emlak vergisi intifa hakkı

emlak vergisi intifa hakkı

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Vergiyi taşınmazın sahibi ödüyor. Peki taşınmazda intifa hakkı sahibi varsa ne olur? Emlak vergisini intifa hakkı sahibi mi öder?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Varsa taşınmazın intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor..

Emlak vergisi nerelere yatırılıyor?

Emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Verginin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi oluyor. Peki, emlak vergisi nerelere yatırılıyor?

Emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur?

Emlak vergisinde mükellef taşınmaz malın sahibi oluyor. Eğer intifa hakkı sahibi varsa, emlak vergisi mükellefi o oluyor. Peki, emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur? Emlak vergisi miras olarak kalır mı?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak!

Emlak vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. 2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak..

Hisseli ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, hisseli ev emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

Bina veya arazinin maliki, intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

Emlak vergisi yatırma tarihleri 2015!

Emlak vergisi bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi yatırma tarihleri 2015 ne zaman?

Hisseli tapuda emlak vergisi nasıl ödenir?

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödüyor. Peki, hisseli tapuda emlak vergisi nasıl ödenir?

Ortak evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi ödüyor. Peki, ortak evin emlak vergisi nasıl ödenir? Ortak evin emlak vergisinden muaf olunabilir mi?

Emlak vergisi sorgulama ve ödeme!

Emlak vergisini bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Peki, emlak vergisi sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?

Emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?

1319 sayılı Kanun gereğince bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi öder. Peki, emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?

Emlak vergisini intifa hakkı sahibi mi öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Vergiyi taşınmazın sahibi ödüyor. Peki taşınmazda intifa hakkı sahibi varsa ne olur? Emlak vergisini intifa hakkı sahibi mi öder?

Emlak vergisi 1.taksit ne zaman ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince; emlak vergisini, taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Peki, iki taksitte ödenebilen emlak vergisi 1.taksit ne zaman ödenir?

emlak vergisi intifa hakkı Haberi

emlak vergisi intifa hakkı

Emlak vergisini intifa hakkı sahibi mi öder?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince; Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor.


Taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödenmesi gereken emlak vergisi için ödemeler senede 2 eşit taksit halinde yapılıyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Vergiyi taşınmazın sahibi ödüyor. Peki taşınmazda intifa hakkı sahibi varsa ne olur? Emlak vergisini intifa hakkı sahibi mi öder?


Gayrimenkulün intifa hakkı sahibinin Emlak Vergisini ödeyip ödemeyeceği hakkında genelge gereğince; bir binanın intifa hakkına sahip olunması halinde malik değil, intifa hakkı sahibi emlak vergisi mükellefi oluyor. İlgili genelge şu şekilde;


T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü


Sayı :B.07.1.GİB.4.34.18.01-006.01-261


Konu :Gayrimenkulün intifa hakkı sahibinin Emlak Vergisini...