15 / 05 / 2024

emlak vergisi metrekare birim değerleri 2017

emlak vergisi metrekare birim değerleri 2017

Emlak vergisi metrekare birim değerlerine yapılan itirazlar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Emlak vergisi değerini değiştiren durumlar!

Ev sahipleri her yıl iki taksit halinde belediyelere emlak vergisi ödüyor. Emekliler, işsizler şehit yakınları engelliler gibi bazı kesimler 200 metrekare tek konut için emlak vergisi ödemiyor. Peki emlak vergisi nedir? Emlak vergisi ödemek zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Ukrayna'da emlak vergisi ödeme sistemi değişecek!

Ukrayna'da yapılan yeni düzenleme ile emlak vergisi artık konut metrekare alanı dikkate alınarak değil, konut değeri dikkate alınarak alınacak. Bununla beraber şehir merkezinde yaşayanlar daha fazla emlak vergisi ödeyecek.

Emlak vergisi oranları 2019!

2019'da mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri tespit edildi. Peki, emlak vergisi oranları 2019 ne kadar?

Emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

2019 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri belli oldu. Peki, emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Emlak vergisi değerlerine yapılan itirazlar TBMM'de!

Emlak vergisi metrekare birim değerlerine yapılan itirazlar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Emlak vergisi ödeme tarihleri belli oldu!

Bina, arsa ve arazilerin metrekare birim değerleri yeniden belirlendi. Emlak Vergisi hesabında dikkate alınan bu oran 2017’de yapılacak tahsilatlarda yüzde 2,79’dan yüzde 3,83’e çıkartıldı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016!

2016 yılı bina, arsa ve arazi vergisi değerleri ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak oranlar tebliğ ile açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016..

Emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler!

Emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyet uygulaması da bulunuyor. Kanunen 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri vergiden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler neler?

Emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği!

200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. İşte emlak vergisi ödememek için dilekçe örneği..

emlak vergisi metrekare birim değerleri 2017 Haberi

emlak vergisi metrekare birim değerleri 2017

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emlak vergisi metrekare birim değerlerine yapılan itirazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ye iletti.

Gürer'in soruları


1- Belediyelerin emlak vergisi takdir komisyonları tarafından belirlenen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine 7 Eylül 2017 tarihine kadar kaç kişi itiraz etmiştir?

2- Emlak vergisinin gerçekçi ve yüksek tutarda tespit edildiğini düşünen vatandaşlardan vergi mahkemesine başvuran kişi sayısı...