02 / 05 / 2024

emlakçı kanunun

emlakçı kanunun

Emlakçılık ile ilgili yeni bir yasa hazırlanmasına karşın mevcut durumunda yürürlükte olan Borçlar Kanunu esasları bulunuyor. Kanunda emlakçının hak ve sorumlulukları yer alıyor. İşte emlakçı kanunu...

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Emlak vergisi borcu taksitlendirme!

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit halinde tamamlanabilecek. İşte emlak vergisi borcu taksitlendirme detayları...

İlhan Kurt: Emlak sektöründe çıta yükselecek!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kurt, emlakçılık sektörünün kurallarını yeniden belirleyecek kanunun yasalaşmasıyla sektörde çıtanın yükseleceğini belirtti.

Arazi emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm arsa ve araziler, emlak vergisine tabi tutuluyor. Aksine hüküm olmadıkça kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor. Peki, arazi emlak vergisi hesaplama 2015 nasıl hesaplanır?

Tek dairesi olan emlak vergisi öder mi?

1319 sayılı kanunun 8. maddesi gereğince, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen meskeni olan kimseler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, tek dairesi olan emlak vergisi öder mi?

Emlakçı olmak için ne gerekiyor?

Emlakçı olmak için ne gerekiyor?: Emlak komisyonculuğu mesleğini tam anlamıyla düzenleyen direk bir yasa ve düzenleme Türk Hukuk sisteminde mevcut değildir. Ancak Türk Ticaret Kanunun 12 maddesi ile bu konuya açıklık getirilmiştir...

Ahmet Gür: Emlak müşavirleri kanunu çıkarılmalı!

Emlak Müşavirleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Gür, kaçak yapı inşasını engellemek için emlak müşavirleri kanunun çıkarılmalı gerektiğini söyledi

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

emlakçı kanunun Haberi

emlakçı kanunun

Emlakçı kanunu!

Gayrimenkul alıcıları ile satıcılarını biraraya getiren emlakçılar, taşınmaz malların daha hızlı bir şekilde alıcısına ulaşması için görev alıyor. Bu esnada alıcı ile satıcı arasında anlaşılan satış bedeli üzerinden emlakçılar belli oranda komisyon talep ediyor.


Emlakçılık ile ilgili yeni bir yasa hazırlanmasına karşın mevcut durumunda yürürlükte olan Borçlar Kanunu esasları bulunuyor. Emlakçılık hukuku ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu'nda simsarlık adı altında açıklanıyor.


Emlakçılık kanunu (Borçlar Kanunu)

ÜÇÜNCÜ AYIRIM

Simsarlık Sözleşmesi

A. Tanımı ve şekli

MADDE 520- Simsarlık sözleşmesi, simsarın taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği ve bu sözleşmenin kurulması hâlinde ücrete hak kazandığı sözleşmedir.


Simsarlık sözleşmesine, kural olarak vekâlete ilişkin hükümler uygulanır.


Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmaz.


B. Ücret

I. Hak etme zamanı

MADDE 521- Simsar, ancak yaptığı faaliyet sonucunda...