28 / 04 / 2024

Emlakçı kaporamı vermiyor

Emlakçı kaporamı vermiyor

Emlakçı komisyon sözleşmesinin ardından; alım satım ya da kiralama işleminden vazgeçmeniz durumunda kaporanızı geri alabilecek misiniz? Emlakçı kaporamı vermiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Emlakçı kapora iadesi!

Bir emlak satın almaya karar verip emlakçıya kapora ödediğiniz bir emlağın satışının iptal olduğunu farz edelim. Bu durumda emlakçı kapora iadesi mümkün mü? Yanıtı haberimizde...

Emlakçılar Özbeklilere ev vermiyor!

Reina saldırganının Özbek kökenli çıkmasının kendilerine önyargı oluşturduğunu söyleyen Türkistanlı muhacirler, "Mahallede gezerken, ev kiralarken Özbek olduğumuz sıkıntı yaşamaya başladık. Emlakçılar ev vermiyor" açıklamasını yaptı.

Manisa'da inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok!

15 Temmuz darbe girişimi, inşaat ve emlak sektörünün kalbine hançer gibi saplandı. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, "İnsanlarda 15 Temmuz'dan önce de para vardı, 15 Temmuz'dan sonra da para var ancak piyasaya vermiyor. Şu anda inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok" dedi.

Emlakçı kaporamı vermiyor ne yapmalıyım?

Emlakçı komisyon sözleşmesinin ardından; alım satım ya da kiralama işleminden vazgeçmeniz durumunda kaporanızı geri alabilecek misiniz? Emlakçı kaporamı vermiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Milli Emlak İzmir'de bağ satacak

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Konak Emlak Müdürlüğü, Armutlu Beldesinde bulunan 5 bin 930 metrekare yüzölçümlü ham toprak ve bağı satışa çıkardı.

Polat Alemdar emlak zengini çıktı

Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz diziden kazandığı paraları emlak yatırımı yaparak değerlendiriyor.

New York'ta emlak fiyatları yerle bir

Dünyanın en lüks ofislerinin olduğu New York'ta emlak fiyatları yerle bir oldu.

Emlak Fuarı'na bakmaya değil almaya gelecekler

En iyi yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alanındaki yenilikler İstanbul CNR Expo'da 2.EUROEMLAK Fuarı'nda "Emlak Festivali"nde tanıtılacak.

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Emlakçı kaporamı vermiyor Haberi

Emlakçı kaporamı vermiyor

Emlakçı kaporamı vermiyor ne yapmalıyım?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım ile kiralama işlemlerinin emlakçı ile yapılması durumunda emlakçı ile sözleşme imzalanması gerekiyor.


Bu süreçte müşteriden belli miktarlarda kapora talep edilebiliyor. Kaporanın verilmesi halinde emlakçı ilgili taşınmazı farklı bir müşteri götürmüyor. Böylelikle iki taraf da hak kaybına uğramıyor.


Ancak sözleşme imzalanmadan verilen hizmetlerde emlakçı kaporayı haketmiyor. Karşı tarafın vazgeçmesi halinde emlaçı kaporasının iade edilmesi gerekiyor. İlgili dava örneği aşağıda yer alıyor:

YARGITAY

13. HUKUK DAİRESİ

E. 2004/15586

K. 2005/4066

T. 15.3.2005


• GAYRİMENKUL TELLALLIK SÖZLEŞMESİNE DAYALI KOMİSYON ALACAĞI TALEBİ ( Tellallık Sözleşmesinin Yazılı Olması ve Taraflarca İmzalanması Şartı - Tellalın İmza ve Kaşesini Taşımayan Sözleşmeye Dayanarak Hak İddia Edemeyeceği )


• EMLAK KOMİSYONCUSUNUN KOMİSYON BEDELİ TALEBİ ( Tellallık Sözleşmesinin Yazılı Olması ve Taraflarca İmzalanması Şartı...