02 / 05 / 2024

emlakçı kaporası bedeli

emlakçı kaporası bedeli

Bir taşınmaz mal satın almak isteyen kimseler, emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçının bulduğu evin satın alınmak istenmesi halinde ise belli bir miktarda kaporanın ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçı kaporası ne kadar?

Yüzde 8 emlakçı komisyon bedeli yüksek mi?

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni yönetmeliğe göre, yetki belgesi olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak. Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü yazısında yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Yeni emlakçılık yasası!

Yeni Emlakçılık Yasası olan "Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı" yayınlandı. Yönetmelik ile emlakçı komisyon bedeli sınırlandırılıyor..

Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor!

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Ayazma Emlak Konutları başvuru bedeli ne kadar?

Ayazma Emlak Konutları başvuru işlemleri T. Vakıflar Bankası A.Ş. tarafından kabul ediliyor. Projede 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Peki Ayazma Emlak Konutları başvuru bedeli ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru bedeli!

Toplam 152 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul İl'i Avrupa Yakası Avcılar ilçesinde yükselecek. Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru bedeli 3 bin TL olarak belirlendi.

Emlak alım satım döner sermaye bedeli!

Emlak alım satım sürecinde alıcının ödemesi gereken masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, emlak alım satım döner sermaye bedeli 2015 ne kadar? İşte döner sermaye ücretleri..

Emlakçı kaporası ne kadar?

Bir taşınmaz mal satın almak isteyen kimseler, emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçının bulduğu evin satın alınmak istenmesi halinde ise belli bir miktarda kaporanın ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçı kaporası ne kadar?

Emlakçı alım satım hizmet bedeli!

Gayrimenkul alım satım işlemini daha hızlı bir şekilde tamamlamak isteyen kimseler, bu işi meslek olarak edinmiş emlakçılara başvurabiliyor. Peki, emlakçı alım satım hizmet bedeli ne kadar?

Emlak kiralama hizmet bedeli 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarının emlakçılar aracılığı ile yapılması halinde belli oranda hizmet bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak kiralama hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Emlak hizmet bedeli nedir?

Emlakçı aracılığı ile taşınmaz mal satış ve kiralama işlemlerinin gerçekleşmesi halinde belli bir komisyonun ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak hizmet bedeli nedir? Emlak hizmet bedeli ne kadar?

emlakçı kaporası bedeli Haberi

emlakçı kaporası bedeli

Emlakçı kaporası ne kadar?

Bir taşınmaz mal satın almak isteyen kimseler, emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçının bulduğu evin satın alınmak istenmesi halinde ise belli bir miktarda kaporanın ödenmesi gerekiyor.


Emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence olan kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ oluyor. Peki, emlakçı kaporası ne kadar?


Emlakçıya ödenecek kaporanın istisnai durumlar haricinde yüzde 5'ten fazla olmaması gerekiyor. 


Örneğin 300 bin TL değerinde bir gayrimenkul satıl almak istediğinizi farz edelim. Bunun için emlakçıya bırakılması gereken maksimum  kapora tutarı 15 bin TL olacaktır.


Emlakçılar için güvence bedeli niteliği taşıyan kapora için taraflar sözleşme imzalıyor. 


İmzalanan bu sözleşmede taşınmazı almaktan vazgeçilmesi durumunda kapora...