03 / 05 / 2024

emlakçı parası

emlakçı parası

Eğer gayrimenkulunuzu emlakçı aracılığıyla alıyor veya satıyorsanız, belirlenen oranlarda bir komisyon ödemeniz gerekiyor. Peki, emlakçı yer gösterme parası almalı mı?

Emlakçı kaporası!

Gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerde taraflar arasında aracı konumunda olan emlakçılar emlak tellalı olarak nitelendiriliyor. İşte Borçlar Kanunu kapsamında yer alan Emlakçı kaporası ile ilgili esaslar...

Tebernüş Kireçci sordu: Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımı 2023'te yüzde 163,7 oranında arttı ve rekor kırıldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 'Parasını dolara, avroya veya altına yatırmayıp konutu tercih edenler ne suç işledi?' sorusunu yöneltti.

Cebinde bu kadar parası olana resmen arazi müjdesi! Milli Emlak sadece 2 bin TL'ye arazi satacak! Kaçırmayın!

Cebinde bu kadar parası olana resmen arazi müjdesi... Milli Emlak sadece 2 bin TL'ye arazi satacak... Kaçırmayın...

Emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! Bu şartları taşıyanların parası cebinde kalacak!

Emlak vergisinden muaf olmak mümkün. 2006 yılında çıkan yasadan yararlanarak, emlak vergisini ödemeyebilirsiniz. İşte istenen şartlar!

Emlak krizi bankaları perişan etti! Peş peşe iflas kararı açıkladılar

Emlak krizi Çin'de bankaların peş peşe iflas bayrağını çekmesine neden oldu. Parasını çekmek için bankalara hücum eden halkı durdurmak için askerler devreye girdi. Çin Başbakanı Li, ülkede ekonomik toparlanma için 'zahmet ederek çabalamak' gerektiğini söyledi.

Öğrenciler için kiralar cep yakıyor!

Üniversite öğrencileri için barınma telaşı başladı. Öğrenciler için kira fiyatları, depozito ve emlakçı parası cep yakıyor. İşte cep yakan bu maliyeti yüzde 60-70 düşürmenin tüyoları...

Ulvi Özcan: Emlakçılık belli standartlarda yapılan yasal bir meslektir!

İstanbul Emlak Brokerları Kulübü (İSTEB) Twitter'daki #EmlakçıParasıHaramdır paylaşımıyla ilgili açıklama yaptı. 

Mevlüt Oral: Parası olan gayrimenkul alsın!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, konut kredisi faizlerinin yükselmesiyle sektörün yavaşladığını söyleyerek, “Faiz oranlarının daha da düşmesi gerekir. Parası olan lütfen gayrimenkule yatırım yapsın" diye konuştu.

Parası olanlar için konut almanın tam zamanı!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, konut kredi faiz oranlarının yeniden 1,50'nin üzerine çıkmasının gayrimenkul satışını olumsuz etkilediğini ancak parası olan vatandaşlar için konut alımının çok uygun bir dönem olduğunu dile getirdi. 

Parası olanlar için konut alma zamanı!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, konut kredi faiz oranlarını değerlendirdi. Uçar, parası olanlar için konut alımının en uygun dönem olduğunu belirtti.

Arda Turan parasını emlak sektörüne yatırıyor!

Geçtiğimiz aylarda Atletico Madrid takımından Barcelona’ya 41 milyon Euro’ya transfer olan Arda Turan, yatırımını emlak ve e-ticarete yapan Arda Turan'ın Boğaz’dan yalı baktığı iddia edildi.

Emlakçı parasını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemlerinin emlakçı aracılığı ile gerçekleşmesi halinde emlakçıya birtakım paralar ödeniyor. Peki, emlakçıya neler ödenir? Emlakçıya ne kadar para ödenir? Emlakçı parasını kim öder?

Emlakçı yer gösterme parası almalı mı?

Eğer gayrimenkulunuzu emlakçı aracılığıyla alıyor veya satıyorsanız, belirlenen oranlarda bir komisyon ödemeniz gerekiyor. Peki, emlakçı yer gösterme parası almalı mı?

1950 Emlak Bankası'nın çekiliş ikramiyesi Emirgan'da yalıymış!

1950 yılında Emlak Bankası'nda hesaplarında 200 lirası bulunanlar ve parasını çekiliş tarihine kadar çekmeyenler çekilişe katılıyormuş. Çekilişte verilecek büyük ikramiye Emirgan'da dayalı döşeli yalıymış. Çekilişte teselli ikramiyeleri

emlakçı parası Haberi

emlakçı parası

Emlakçı yer gösterme parası almalı mı?

Emlakçı, bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişiye deniyor.


Emlakçı komisyonu, gayrimenkul alım satımında karşılaşılan masraflar arasında yer alıyor. Eğer gayrimenkulunuzu emlakçı aracılığıyla alıyor veya satıyorsanız, belirlenen oranlarda bir komisyon ödemeniz gerekiyor. Emlakçı komisyonu, emlakçı aracılığıyla yapılan konut alım satımlarında, alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı, konutun satış bedeli üzerinden yüzde 3 oranında ödeniyor. Pratikte ödeyen alıcı oluyor. 


Gayrimenkulun satış bedeli üzerinden hem alıcının hem de satıcının ödemesi gereken yüzde 3'lük bir oran olduğunu söyledik. Ancak pratikte durum böyle gelişmiyor. Çünkü emlakçılar satıcılardan komisyon talep etmiyorlar. Söz konusu gayrimenkulu satıcının istediği rakamın üstünde satışa çıkararak satıcı ile ayrı bir pazarlığa giriyorlar. Bu durumda satıcının bir ödeme yapmasına da...