03 / 10 / 2024

emlakta sigorta

emlakta sigorta

'Taslakta konuta uygun bir madde bile yok. Hep tencere, tava, buzdolabı gibi taşınabilir mallar üzerine kurulmuş' diyen inşaatçılar. 'Konut yasası isteğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çıkmaya hazırlanıyor

Emlakta rant vergisine inşaatçılardan hem destek hem uyarı geldi!

Orta Vadeli Program'da yer alan "emlakta rant vergisi"ne inşaatçılardan hem destek hem uyarı geldi. Çifte vergilendirmeden kaçınılmasını isteyen sektör, "Vatandaş hem Maliye hem de belediyeye vergi ödemesin" diyor...

Yapı Kredi Sigorta resmen Allianz’ın oldu!

ALLIANZ Sigorta Grubu ile Yapı Kredi Sigorta Grubu resmen birleşti ve de 1 Ekim 2014’ten itibaren sigorta pazarında Yapı Kredi Sigorta ismi de tarih oldu.

Emlakta yatırım yapmak, matematiğini bilmekle olur!

Konya Yenigün Gazetesi, Tebernüş Kireçci'nin 'Emlakta Matematik' isimli kitabını haber yaptı. Emlak yapmanın bir matematiği olduğunu vurgulayan Tebernüş Kireçci, onu anlamanın da bu kitap ile çok kolay olduğunu belirtiyor...

Gündelikçiye sigorta yaptırmayan yandı! İşte cezası...

Ev ya da iş yerlerinde çalıştırılan gündelikçilerin kuponla sigortalanması 1 Nisan 2015’ten itibaren zorunlu oluyor. Sigorta yaptırmayanlara 134 lira ceza yolda! İşte Torba Yasa'yla gelen düzenlemenin detayları...

Torunlar GYO sigorta şirketinden açıklama!

İstanbul Avrupa Yakası Mecidiyeköy'de inşa edilen Torun Center'ın firması Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sigorta şirketi olan Önder Sigorta yaşanan asansör kazası ile igili görüşlerini belirtti.

Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platform'unda yapılan ayzılı açıklamaya göre Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar 247 milyon liraya ulaştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

1943 yılında Doğan Sigorta Şirketi İstanbul'da 250 yataklı hastane kuracakmış!

1943 yılında Doğan Sigorta Anonim Şirketi adında bir şirket 300 odalı, İstanbul'un en büyük hanı Buton Han'ı satın alarak 250 yataklı bir hastane meydana getirecekmiş.

Güneş Sigorta'nın web sitesi yenilendi!

Güneş Sigorta kurumsal web sitesi www.gunessigorta.com.tr güncel trendler ile tüketicilerin eğilim ve ihtiyaçları dikkate alınarak yenilendi. Ziyaretçilerine site için dolaşımda kolaylık sağlarken, bilgiye pratik ve hızlı bir biçimde ulaşma imkanı sunuyor

Aviva Sigorta hisselerini Kibele'ye devretti!

Aviva Sigorta A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aviva Sigorta 2.07.2014 tarih ve 14-23/467-206 no.lu kararıyla hisselerini Kibele'ye devretti.

Emlakta doğru danışman nasıl olunur?

İş dünyasının ve emlak sektörünün önde gelen ismi Hilmi IŞIKÖREN, yarın akşam 21:30 – 22:30 saatleri arasında ‘Emlakta doğru danışman nasıl olunur ve doğru danışman nasıl bulunur?’ konulu online ‘canlı’ seminerinde bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.

Mobilya, kimya, plastik gibi riskli sektörlere sigorta müjdesi!

Sigorta yaptıramamaktan şikâyet eden kimya, mobilya, plastik gibi riskli sektörlerdeki işyerleri, Hazine’nin Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi sayesinde sigortalanacak. Merkez, 20 milyon Euro’ya kadar teminat verebilecek.

emlakta sigorta Haberi

emlakta sigorta

Konutçuların en önemli gündem maddesi ise taslaktaki 'sigorta' düzenlemesi. Buna göre artık konut firmaları maketten satışlarda, projenin tamamlanacağına dair garanti verecek. Maliyet endişesi taşıyan konutçular, 'Ekspertiz şirketleri puanlamalar yapsın. Firmanın riski puanına göre ölçülsün' görüşünde.


Fi Yapı'nın teslim edilmeyen daireleri, gözleri yeni tüketici kanunu taslağındaki 'sigorta' maddesine çevirdi. Taslağa göre artık konut firmaları maketten satışlarda, projenin tamamlanacağına dair garanti vermek zorunda olacak. Bunu da projeyi sigortalayarak yapabilecekler. Ancak bazı sektör temsilcilerine göre sigorta, projelere yüzde 2-3'lük ekstra bir maliyet olarak geri dönecek. Bu maliyet de bir şekilde tüketiciye yansıtılacak. Sigorta sisteminin projelerini zamanında teslim eden firmalara avantaj sağlaması gerektiğini savunan sektör temsilcileri, pazara keyfi giriş çıkışların da sınırlandırılması gerektiğini düşünüyor.  Yeni Tüketici Kanun taslağının belli maddelerinin sektörün önünü tıkayabileceğini, konutun...