18 / 05 / 2024

emre arolat müze otel

emre arolat müze otel

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Gila Benmayor bugün köşesinde " Ekonomik büyüme mi kültürel miras mı? " başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazının detayları...

Antakya Hilton müze oteli inşaatı incelendi!

Kadir Teksöz ve beraberinde esnaf odası başkanları Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu tarafından yapımı devam eden ve mimar Emre Arolat imzası taşıyan Antakya Hilton müze oteli, ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar.

Ege Perla tasarımında Emre Arolat imzası bulunuyor!

İzmir'in Konak ilçesinde hayata geçirilen ve ünlü mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan Ege Perla projesi, ofis/evofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir yapıdan oluşuyor

Truva Antik Kenti'nde müze inşaatı yükselmeye başladı!

Çanakkale'nin merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde, 5 bin yıllık geçmişe ışık tutan Truva Antik Kenti'nde, bir yıl önce temeli atılan müze inşaatı yükselmeye başladı...

Ispartakule Bahçeşehir bağlantı yoluna Müze'den müjdeli haber!

Ispartakule Bahçeşehir bağlantı yolunda arkeoloğun çalışmaları tamamlandı. Arkeolog elle açılan çukurların ardından raporunu İstanbul Müze Müdürlüğü'ne yazdı. Peki çukurlardan ne çıktı? Yol inşaatında son durum ne? İşte cevaplar ve yoldan son kareler...

Hüseyin Sözlü: Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nce (AYAMDER) Park Zirve'de verilen iftar yemeğine katıldı. Hüseyin Sözlü 'Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak' dedi.

Savarona müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün yatı Savarona'nın, devlet büyüklerinin vereceği davetlerde prestij amaçlı değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandığı belirtildi.

Ispartakule - Bahçeşehir yolu, Müze'den de geçti!

İstanbul Arkeoloji Müzesi, Ispartakule sakinlerine müjdeli haberi verdi... Ispartakule Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun inşaatı için tayin edilen müze görevlisinin alanda olacağı tarih belli oldu. İşte firma da hazır olursa inşaatın yeniden başlayacağı tarih.

Özel müze başvurusu nasıl yapılır?

Özel müze; Kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere deniyor. Peki özel müze nasıl kurulur? Özel müze başvurusu nasıl yapılır?

Özel müze kurmak isteyenler ne yapmalıdır?

Özel müze; Kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere deniyor. Peki, özel müze kurmak isteyenler ne yapmalıdır? Özel müzelerin kuruluş esasları nelerdir?

Özel müze nasıl kurulur?

Kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere özel müze deniyor. Peki özel müze nasıl kurulur? özel müze için nereye başvurulur?

Özel müze nedir?

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor. Peki, özel müze nedir? Özel müzeler nelerdir?

Kelebekler Vadisi'nde botanik park ve müze yer alacak!

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay "Kelebek şeklindeki binanın kanatlarından birinde, kafesler içinde oluşturacağımız botanik parkta kelebeklerin uçmasını sağlayacağız. Diğer bölümde ise müze yer alacak" dedi...

Yarhisar Müze Gemisi'ne ziyaretçi akını!

Türkiye' nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'ni, 2006 yılından itibaren yaklaşık 169 bin kişi ziyaret etti.

emre arolat müze otel Haberi

emre arolat müze otel

TÜRKİYE 'merhametsiz büyüme'nin bedelini işçi ölümleriyle, Soma gibi facialarla, çocuk işçilerle, gelir uçurumuyla ödüyor.


Bloomberg Business’ın son araştırmasında işsizlik ve enflasyon açısından “en perişan” ekonomiler kategorisinde gördüğü Türkiye’nin benzer durumdaki ülkelerden büyük farkı var.

Sayısız medeniyetlerin yeşerdiği topraklardaki tarihi ve kültürel mirasımız.

Ne yazık ki, göz göre göre, tarihi yarımada başta bu mirasını her gün biraz daha kaybeden sadece İstanbul değil.

TÜSİAD ile hafta sonu ziyaret fırsatını bulduğum Hatay’dan iki çarpıcı örnek vereceğim.

Birincisi Antakya’nın göbeğinde yükselen, projesini mimar Emre Arolat’ın üstlendiği dünyanın ikinci Müze Oteli.

Antakyalı iş insanı Necmi Asfuroğlu’nun 35 milyon dolar diye yola çıktığı ancak 100 milyon dolara mal olacak Müze Otel inanılmaz Helenistik, Bizans, 5. ve 6. yüzyıl Roma kalıntılarının üzerine yükseliyor.

Şantiyedeki sunumdan izlediğimiz kadarıyla, Asfuroğlu’nun arazisine kazmanın vurulduğu gün ortaya...