18 / 07 / 2024

en çok taşınılan iller

en çok taşınılan iller

Okulların tatil olmasıyla beraber başlayan taşınma telaşı, yaz ortasında iyice arttı. Bu sene taşınmanın maliyeti yüzde 15 zamlı. İstanbul’da 1+1 daireye çıkmanın maliyeti en az 844 TL, Ankara’da 836 TL, İzmir’de ise 816 TL'ye ulaştı...

ŞOK 3 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! ŞOK'ta önümüzde hafta çarşamba birçok üründe indirim var...

ŞOK 3 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet sayfası üzerinden paylaştı. Bu çarşamba ŞOK'ta birçok seçili üründe indirim fırsatı sizleri bekliyor.

ODMD açıkladı! 2024 Nisan ayında en çok hangi otomobil markaları satıldı...

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en çok satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak açıklandı.

ODMD açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde en çok hangi otomobil markaları satıldı?

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında senenin ilk çeyreğinde en çok satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Ford olarak kaydedildi.

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Otomobilde en çok tercih edilen renk hangisi? Artık "gri" renk favori...

Otomobilde geçmiş zamanda en çok tercih edilen beyaz renk, şimdi tahtını "griye" bıraktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kapsamında, geçen sene trafiğe kaydı yapılan 2,3 milyon taşıttan 945 bin 768'i otomobillerden oluştuğu kaydedildi. 

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Arsa yatırımının 2024 yılında konut ve dövizden daha çok kazandıracağı belirtildi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Altın mı, dolar mı, borsa mı? En çok kazandıran hangisi oldu?

Altın mı, dolar mı, borsa mı? En çok hangisinin kazandırdığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ocak 2010’da altın, dolar, Bim Mağazaları, Ege Endüstri ve Turkcell’e yatırılan 100 bin TL ne kadar oldu? İşte şaşırtan yanıt...

Altın, dolar, borsa, bitcoin... Mert Başaran 2023'te en çok kazandıranları açıkladı!

Ekonomist Mert Başaran sosyal medya hesabı X'ten 2023 yılında en çok kazandıranları açıkladı. Peki 2023'te en çok altın mı, dolar mı, borsa mı, bitcoin mi kazandırdı? 

Türkiye'nin en çok ve en az konut satılan illeri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerine göre, Kasım 2023'te satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Peki, en çok konut satılan iller hangisi oldu?

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Kaş’ta 5 senede 3 bin 700 kaçak yapı inşa edilmiş! En çok kaçak yapı Bezirgan Mahallesi'nde!

Kaş’ta 5 yılda 3 bin 700 kaçak yapı yapıldığı belirlendi. En çok kaçak yapı Kalkan sırtları ile Kaputaş Plajı arasındaki bölgeyi de kapsayan Bezirgân Mahallesi sınırlarında yer alıyor. İşte detaylar...

en çok taşınılan iller Haberi

en çok taşınılan iller

Ev taşımak zor iş, ancak indirimlerle emlak piyasasının hareketlenmesi ve sıcakların iyice bastırması taşınmaları da hızlandırdı. Posta gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’de en fazla taşınmanın ise 15 milyon nüfuslu mega şehir İstanbul’da yaşandığı belirlendi. Hizmet platformu Armut’un evden eve alanda özelleşmiş girişimi ‘Rahat Taşın’ın analizleri, çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı.

TERCİH AVRUPA YAKASI

1 Ekim 2016 - 30 Eylül 2017 arasında gerçekleşen 151 bin 79 taşınma analiziyle hazırlanan rapora göre, İstanbul’da taşınma hareketliliğinin yüzde 60’ı Avrupa Yakası’nda. İstanbul halkının sadece yüzde 16’sı yaka değiştiriyor. İstanbullu taşınmada en fazla Kadıköy, Kağıthane ve Güngören bölgelerini tercih etti.

MALİYETLER ARTTI

Evden eve taşınma hareketliliğinin fiyatlara da yansıdığı gözlemlendi. Şehiriçi taşınma Temmuz ayında ortalama yüzde 15 arttı. İzmir yüzde 20’lik oranla başı çekerken, İzmir’i yüzde 16’lık artışla...