29 / 04 / 2024

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Arsa yatırımının 2024 yılında konut ve dövizden daha çok kazandıracağı belirtildi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Yatırımcılar yatırım yapmak için çeşitli yatırım araçlarını tercih etmekte. Elindeki parasını katlamaka isteyen yatırımcılar  en çok kazandıracak yatırım aracını araştrıyor.  Altın ve döviz gibi değerli yatırım araçları yanında, konut ve arsa gibi gayrimenkullere de yatırım yapılıyor. Konut fiyatlarının pahalılığı ve konut kredi faizlerinin yüksek olması konuta erişimi gitikçe azaltıyor. Bundan dolayı konut alamayan yatırımcılar tercihlerini arsa yatırımından yana kullanıyor. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2024 yılında en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekerek yatırımcılar tarafından çok talep göreceğini aktardı. 

2024 ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

ARSA BU SENE TALEP GÖRMEYE DEVAM EDECEK!

Yeniakit Gazetesi'nde yer aan habere göre; Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2024’te de en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekerek, ‘Altyapısı ve bürokratik süreçleri tamamlanmış arsaların daha fazla talep görmeye devam edeceği’ mesajını verdi.

Türkiye ve dünya ekonomisini nelerin beklediğinin tartışıldığı özel etkinlikte, Timur, Türkiye’de emlak piyasasının Avrupa’da lider olduğuna işaret ederek, enflasyonist ortamda arsanın yıldızının parladığın, 2024’te de bu durumum devam edeceğimin mesajını verdi.

Arsaya talebin yine yüksek olacağını kaydeden Timur, 2023’te arsanın konuttan, altından, dövizden ve borsadan daha fazla kazandırdığına dikkat çekti.

Arsa satışlarındaki yükselişin nedenlerinden en önemlisi uzun vadede yatırımcısına kazandırıyor olması. Özellikle pandemi sonrasında insaların doğaya daha yakın bir yaşam tarzı arzulaması arsalara olan ilgiyi artırdı.

2024 ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

ERİŞEBİLİR GAYRİMENKUL ÜRETMEK!

2023 yılı başta arsa olmak üzere konut dışı satışların 1,5 milyonu aştığına dikkat çekten Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur,  “Nef olarak arsaya geçmemizin sebebi erişilebilir gayrimenkul üretmek” dedi.

Timur, konut meselesinin sosyal bir meseleye döndüğünü ifade ederken, “Gayrimenkul yatırımı enflasyondan korunmak için bizde çok geleneksel bir yatırım refleksi." dedi.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Kıbrıs'ta 12 yıldır çözüm bekleyen tapular arsa sahiplerine teslim edildi!

Geri Dön