17 / 05 / 2024

en yüksek özelleştirme ihalesi 2014

en yüksek özelleştirme ihalesi 2014

YILIN ilk yarısında tamamlanan özelleştirme uygulamalarının tutarı 1.6 milyar doları aştı. Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖİB) yılbaşından bu yana tamamladığı 116 ihaleden toplam 1 milyar 219 milyon 675 bin dolarlık devir gerçekleştirdi...

Gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir İstanbul oldu!

GABORAS’ın öncülüğünde yapılan ve Türkiye’de ticarete konu olan gayrimenkullerin el değiştirme hızını ölçen ‘Gayrimenkul Döngü Hızı’ çalışmasının sonuçları yayınlandı. Bu çalışmada gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir olarak karşımıza 18 yıl ile İstanbul oldu.

TP'nin özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi Zülfikar Holding verdi!

Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin yüzde 100 hissesinin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi başladı. İhalede en yüksek teklifi, 320 milyon TL olarak açıklandı.

Adıgüzel ve Kemer HES ihalelerine en yüksek teklif Bereket Enerji'den!

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Adıgüzel ve Kemer Şanlıurfa Hidroelektrik Santralleri (HES) ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 324 milyon 100 bin lira ile Bereket Enerji verdi.

Şanlıurfa HES'te en yüksek teklifi Rönesans Enerji verdi!

EÜAŞ ait ve 51 megavat kurulu güce sahip Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Karacaöre HES ihalelerine en yüksek teklif GAMA Enerji'den!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Karacaören 1 ve Karacaören 2 Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştiriyor. İhalelere en yüksek teklif 515 milyon TL teklifle GAMA Enerji Anonim Şirketi'nden geldi.

Fethiye HES'e en yüksek teklif Eti Alüminyum'dan!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fethiye Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor. HES'in özelleştirme ihalesine en yüksek teklif 128 milyon 25 bin TL bedelle Eti Alüminyum A.Ş'den geldi.

Manavgat Hidroelektrik Santrali'ne en yüksek teklif Kibar Holding'ten!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Manavgat Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklif 370 milyon TL bedelle Kibar Holding'ten geldi.

Manavgat HES ihalesinde Kibar Holding en yüksek teklifi verdi!

Kibar Holding, Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi vererek, ipi önde göğüsledi.

Manavgat HES ihalesine en yüksek teklif Kibar Holding'den!

Manavgat HES ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Kibar Holding, bu sayede mevcut operasyonlarında maliyet avantajı sağlamayı ve grubu bulunduğu sektörlerde üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Köprü-otoyol özelleştirmesi 2015 yılının ilk çeyreğinde!

Köprü-otoyol özelleştirmesi 2015 yılının ilk çeyreğinde Türk Telekom'dan sonraki en yüksek özelleştirme olan köprü ve otoyollar için süreçte sona yaklaşılıyor. Özelleştirme süreci 2015 yılının ilk aylarında başlayacak.

Köprü ve otoyol özelleştirmesi 2015 yılının ilk çeyreğinde!

Türk Telekom’dan sonraki en yüksek özelleştirme olan köprü ve otoyolların özelleştirilmesi için gereken yasal düzenleme tamamlanırken, özelleştirme çalışmaları kapsamında danışman seçilecek. Özelleştirme süreci 2015 yılının ilk aylarında başlayacak.

Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin'in Yusufeli Barajı ve HES'inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl şubat ayında atılan barajın 2018'de tamamlanması bekleniyor

Özelleştirmeden elde edilen gelir 1.6 milyar doları aştı!

Özelleştirme uygulamalarından yılın ilk yarısında elde edilen gelir 1.6 milyar doları aştı Bu yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme 702 milyon dolarlık bedeli ile GALATAPORT ihalesi oldu

en yüksek özelleştirme ihalesi 2014 Haberi

en yüksek özelleştirme ihalesi 2014

Bu yıl satış ve devir işlemi biten en yüksek özelleştirme 702 milyon dolarlık bedeliyle Galataport ihalesi oldu. 



YILIN ilk yarısında tamamlanan özelleştirme uygulamalarının tutarı 1.6 milyar doları aştı. Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖİB) yılbaşından bu yana tamamladığı 116 ihaleden toplam 1 milyar 219 milyon 675 bin dolarlık devir gerçekleştirdi. Bu yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme 702 milyon dolarlık bedeli ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş'ye ait Salıpazarı Liman Sahası (Galataport) ihalesi ile yapılırken, onu 482 milvoıı 325 bin dolar bedelli Hazine'ye ait İstanbul'daki bir taşınmazın satışı takip etti. 


15 TESİS İMZA AŞAMASINDA 


İhaleleri tamamlanan ve özelleştirilmesi onay aşamasında olan 15 kuruluşun toplam satış tutarı Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santralları ihaleleriyle birlikte 5.3 milyar dolar oldu. Özelleştirme çalışmalarında satış ve...