29 / 04 / 2024

Ender Ergünün projeleri

Ender Ergünün projeleri

Mimar Ender Ergün, ortağı olduğu Peta Mimarlık'tan ayrılarak 1995'te Ergün Mimarlık'ı kurdu. Kılıçoğlu Group'un Kadıköy Kozyatağı'nda hayata geçirdiği Mermerler Plaza projesinin mimarı Ender Ergün kimdir? İşte Ergün'ün özgeçmişi...

Ergün Turan Rize'deki kentsel dönüşüm projesini inceledi!

TOKİ Ergün Turan, Rize’de yürüttüğü projeleri yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, Rize'deki kentsel dönüşüm projesinin çok iyi noktada olduğunu söyledi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Kırşehir'de incelemelerde bulundu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan 24 Mart 2016 tarihinde kentsel dönüşüm projeleri devam eden Kırşehir'i ziyaret etti. TOKİ Başkanı, Bala Belediye Başkanı Arif Kaplan’la da görüştü.

Cengiz Ergün 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma projesini inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Bulvarı arasında kalan alanda devam eden 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projeleri’ni inceledi.

Cengiz Ergün Manisa'daki projeleri anlattı!

Manisa'da uydudan yayın yapan yerel bir televizyon kanalına konuk olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2016 yılının yatırım yılı olacağını belirterek Manisa'nın 17 ilçesine en iyi hizmetleri kazandıracaklarını söyledi.

Cengiz Ergün Manisa'daki projeleri anlattı!

Kula ilçesine yapılan ve yapılacak olan hizmet ve projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Ergün, Manisa’nın her noktasına en iyi hizmetleri ulaştırabilmenin çabası içinde olduklarını ifade etti.

Ergün Turan: Uşak'a modern şehirler kurulacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.

Ergün Turan: Kentlerin geleneklerine uygun şehirler kuracağız!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.

Ergün Turan:Modern şehirler kurmak istiyoruz!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin geleneklerine ve dokusuna uygun modern şehirler kurmak istediklerini söyledi.

Ergün Turan Sivas'ta kentsel dönüşüm projelerini inceledi!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Sivas’ta 600 yataklı Devlet Hastanesi, 25 bin seyirci kapasiteli stadyum ve konut projeleri şantiyelerinde yerinde denetimler gerçekleştirdi. Turan, hastanenin 2 ay içerisinde teslim edileceğini belirtti.

Ergün Turan Erzincan'da TOKİ çalışmalarını inceledi!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ'nin illerdeki şantiyeleri hakkında bilgiler verdi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, göreve geldi günden itibaren yaklaşık 50 ili gezerek, TOKİ'nin yürüttüğü çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi.

Ergün Turan Erzurum'da kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Erzurum ve ilçelerini ziyaret ederek, TOKİ şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Turan, Erzurum Palandöken’de inşaatı devam eden 600’e yakın konutun bu yaz itibariyle tamamlanacağını bildirdi.

Ergün Turan Aziziye kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Aziziye’deki kentsel dönüşüm alanlarını yerinde inceledi, Başkan Muhammed Cevdet Orhan’dan brifing aldı.

Ergün Turan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin kampüs inşaatını inceledi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yılın ilk 3 ayında 13 bin konutun ihalesini yaptıklarını belirterek, "Yıl sonu geldiğinde 50-60 bin konut hedefini aşmış olacağız" dedi.

Ender Ergünün projeleri Haberi

Ender Ergünün projeleri

Ender Ergün kimdir?


1946 Niğde doğumlu Dr. Y. Mimar Ender Ergün, yüksek öğrenimini 1970 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde tamamlamıştır.


Ender Ergün, 1981’de Aachen RWTH’ de doktorasını yapmış, 1971‐1980 yılları arasında, Düsseldorf’ ta; ARS prof. K.T. Robashik, DHK Partner Prof. T. Kallenborn, RKW Partner bürolarında çalışmıştır. 1980‐1985 yılları arasında Yrd.Doç.Dr. olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde görev almış, 1994 yılına kadar Peta Ltd. Şti. adına,Yalçın Gültekin ile birlikte ortaklık çalışmalarında bulunmuştur.


Ergün, mimari proje yarışmalarında 5 birinci ödül olmak üzere 15' in üzerinde ödül ve mansiyon kazanmış; bugün, 1995 yılında kurduğu Ergün Mimarlık ofisinde aktif çalışma hayatını sürdürmektedir.



Ender Ergün'ün aldığı ödüller!


Peta Mimarlık Ltd. Şti. adına; 


1984 Aydın Didim Emn. Gn. Md. 5000 kişilik Eğitim ve Dinlen. Tesis. (uygulandı) 1.ödül


1984 Ankara Anayasa Mahkemesi...