05 / 05 / 2024

Endonezya deprem 2015

Endonezya deprem 2015

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssünün Maluku eyaletinin 136 kilometre kuzeybatısındaki Ternate denizi olduğunu tespit etti. Depremin 41 kilometre derinlikte oluştuğu kaydedildi.

Son Dakika! 6,1 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın güney bölgelerinden biri olan Doğu Nusa Tenggara eyaletinde, 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Endonezya'da 415 yapı zarar gördü!

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene bölgesinde dün yaşanan deprem sonucunda 415 yapının zarar gördüğü kaydedilerek, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Endonezya'da 5,6 büyüklüğündeki depremde bazı binalar hasar gördü!

Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletinde yaşanan 5,6 büyüklüğündeki deprem bazı binalara hasar verdi...

Endonezya'daki dev toplu konut tsunamiden çöktü!

28 Eylül'de yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami Endonezya'da devlet tarafından inşa edilen toplu konut sitesini vurdu. Sitede bin fazla kişinin enkaz altında kalmış olabileceği açıklandı.

Endonezya'da 6.9 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'nın Batı Papua bölgesi açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin kıyıya 24 kilometre mesafede meydana geldiği belirtildi.

Türkiye deprem haritası 2015!

Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita oluyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem haritası 2015...

Türkiye deprem bölgeleri dereceleri!

Şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita deprem haritası olarak ifade ediliyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem bölgeleri dereceleri 2015..

Deprem sigortası fiyatları 2015!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2015 ne kadar?

2015 yılında DASK ne kadar?

Mesken ve işyerleri için yapılması zorunlu olan sigorta DASK deprem sigortası olarak karşımıza çıkıyor. DASK sigortası senelik olarak yapılıyor. Peki, 2015 yılında DASK ne kadar?

5. Uluslararası Deprem Sempozyumu başlıyor!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği tarafından organize edilen 5. Uluslararası Deprem Sempozyumu 2015, 10-12 Haziran tarihleri arasında Başiskele The Ness Hotel’de yapılacak.

2015'te Türkiye'de kentsel dönüşüme kira yardımı ne kadar oldu?

2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor." Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi tehdit eden deprem nedeniyle kentsel dönüşüm büyük önem kazandı.

Endonezya deprem 2015 Haberi

Endonezya deprem 2015

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssünün Endonezya Maluku eyaletinin 136 kilometre kuzeybatısındaki Ternate denizi olduğunu tespit etti. Depremin 41 kilometre derinlikte oluştuğu kaydedildi.


Endonezya Meteoroloji Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı yetkilisi Jerisman Purba, yaptığı açıklamada, bölgede birçok artçı sarsıntının kaydedildiğini belirterek, "Şiddetli sarsıntılara rağmen herhangi bir hasar tespit edilmedi. Meydana gelen deprem tsunamiyi tetikleyecek bir potansiyel taşımıyor" ifadesini kullandı.


Endonezya'da, 26 Aralık 2004'te meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide 230 bin kişi yaşamını...