27 / 04 / 2024

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.



Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama-kurtarma faaliyetleri devam ederken afetzedelere yardım konusunda dünyanın birçok ülkesinden de destek gelmeye devam ediyor. Yunanistan, Ermenistan, İsrail, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden gelen ekipler birçok yaşamın kurtulmasını sağladı.

Bloomberght.com’daki habere göre depremin 6. gününde dünyadan gelen yardımlarda ortaya çıkan tablo şöyle:

BANGLADEŞ YARDIM İÇİN SEFERBER 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Bangladeş'in başkenti Dakka'daki ofisinde depremzedeler için yardım malzemeleri toplanıyor. Binlerce Bangladeşli, depremlerden olumsuz olarak etkilenen depremzedeler için buraya tonlarca malzeme getirdi.Ofise, içinde ağırlıkla kışlık kıyafet olan yardım paketleri geldi.

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

İTALYA’DAN TÜRK KIZILAY’INA DESTEK

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'na (IFRC) Türk Kızılay'ın acil durum faaliyetlerini desteklemek için mali yardım yaptığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "Türkiye ve Suriye'yi vuran şiddetli depremin sonuçlarına bir yanıt olarak, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'nin teklifiyle Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'na (IFRC) toplamda 1 milyon 750 bin euro değerinde katkıda bulundu" denildi.

KIRGIZİSTAN DA KERVANA KATILDI

Kırgızistan, toplanan insani yardımın ilk kısmını gönderdi. Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği de toplama merkezlerine getirilen yaklaşık 6 ton yardımı, Türk Hava Yolları ve Pegasus aracılığıyla gönderdi. Yardımlar kışlık giysi, battaniye, yastık, uyku tulumu, bebek bezi, hijyen malzemeleri ve gıdadan oluştu.

 

 

 


Geri Dön