09 / 05 / 2024

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.



BAE'DEN YARDIM KÖPRÜSÜ 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ulusal hava yolu şirketi Emirates, depremzedelere acil yardım malzemesi ulaştırmak için Dubai'den İstanbul'a hava köprüsü kurdu.

BAE haber ajansı WAM'daki haberde, Emirates'in, Dubai'deki insani yardım merkezi Uluslararası İnsani Şehir (IHC) ile işbirliği içinde oluşturduğu hava köprüsü ile Dubai'den İstanbul'a yardım malzemeleri, tıbbi malzeme ve ekipman taşınacağı belirtildi.

BAHREYN 35 KİŞİLİK EKİP YOLLADI

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin talimatıyla depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışması yapmak üzere 35 kişilik ekip Türkiye’ye gönderildi.

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

KATAR VE ABD, YARDIMLARIN KOORDİNESİNİ GÖRÜŞTÜ

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken, depremlerden etkilenen bölgelere yardım ve kurtarma operasyonları için uluslararası çabaları koordine etmenin yollarını masaya yatırdı. Katar haber ajansı QNA'daki habere göre, ABD'de bulunan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile ABD'li mevkidaşı Blinken Washington'da birlikte toplantı düzenledi.

ÇİN’DE DEPREMZEDELER İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Çin lojistik şirketi Guangzhou Logistics'in kampanyası ile depremzedelere ulaştırılmak üzere yardım toplandı. Çok sayıda vatandaşın ve şirketin bağışlarıyla toplanan yardım Türkiye'ye gönderilmek üzere Guangzhou kentindeki büyük bir depoda toplandı.


Geri Dön