20 / 05 / 2024

Konut satışları gerçek bedel üzerinden yapılsın! Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor?

Konut satışları gerçek bedel üzerinden yapılsın! Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor?

Emlak alım-satımlarındaki tapu harcını az ödemek için sıkça uygulanan düşük bedelli işlemlerin vergi kaybına neden olduğunu söyleyen Altcoin Trader Kurucusu Emre Torlak, “Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor” diye sordu.



Gayrimenkul alım satımlarında satış bedelinin düşük gösterilmesi nedeniyle tapu harcı da az ödeniyor. Bu nedenle de alım-satım yapanların ödemesi gereken vergi azalıyor.

Sıkça uygulanan bu yönteme dikkat çeken Altcoin Trader Kurucusu Emre Torlak, https://twitter.com/locksmithcrypto X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konut satış bedellerinin gerçek gösterilmemesinin üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi. Böyle bir vergi gelirinden neden faydalanılmadığını soran Torlak, şu paylaşımı yaptı.

“Maçanız yiyorsa konut satışlarında fake olarak gösterilen satış bedelleri üzerine gitseniz ya. Ev 10’a satılıyor 1’e satış gösteriliyor. 1’e göre vergi alıyorsunuz. Madem kuralına göre neden buradan devasa bir vergi geliri varken faydalanılmıyor?

ABD’de ev alırken ödemeyi notere yapıyorsunuz. Noter de ev sahibine parayı veriyor. Birçok daha sisteme oturtulmuş işleyiş var. Bizde neden yok bu mesela. Parayı aldın mı, aldım. Ok hayırlı olsun. Yıl 2024.

Zamanında Cumhurbaşkanlığı iletişim ofisine gittik regulasyon, vergi vs konuşmak için. Birçok arkadaş daha gitti. Kaç yıl geçti hala elle tutulur bir şey yok. Olsa bile kriptodan elde edilecek vergi kalemi mi daha büyük yoksa konuttan mı? Elbet konu harici birçok kalem daha var. Yapıyorsan yap yapmıyorsan yapma. Sürekli yok işlem vergisi yok stopaj vergisi. Milleti bu gündemle milyon kere meşgul etmeyin artık.”

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Kiracılar soruyor! Yüzde 25'ten fazla yapılan zam ev sahibinden geri alınabilir mi?

Dolar bu seviyelerde kalırsa memur ve emekliler dolar bazlı yüzde 20-25 zam alacak!

Emekli zammında son dakika! Ünlü ekonomist refah payı müjdesi vererek duyurdu: En düşük emekli maaşı 15 bin TL...

Geri Dön