20 / 05 / 2024

Dolar bu seviyelerde kalırsa memur ve emekliler dolar bazlı yüzde 20-25 zam alacak!

Dolar bu seviyelerde kalırsa memur ve emekliler dolar bazlı yüzde 20-25 zam alacak!

Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Hilmi Bozdağ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda dolar bu seviyelerde kalırsa memur ve emeklilerin dolar bazlı yüzde 20-25 zam alacağını belirtti.



Önümüzdeki Temmuz ayında memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Uzmanlar refah payı beklediklerini belirtirken, zam oranları da sık sık araştırılıyor.

Temmuz zamları ile ilgili olarak açıklamalar peş peşe gelirken, Hilmi Bozdağ, sosyal medya hesabı https://twitter.com/hilmibozdag_ üzerinden yaptığı paylaşımda "Dolar, Temmuz'a kadar buralarda bu şekilde kalmaya devam ederse ki öyle emareler var gibi, memur ve emekliler dolar bazlı yüzde 20-25 zam alacaklar." ifadelerini kullandı.

Hilmi Bozdağ'ın yaptığı paylaşım şu şekilde: 

TL’nin olduğundan daha değerli olması acayip anomaliler yaratıyor/yaratacak.
Örneğin dolar temmuza kadar buralarda bu şekilde kalmaya devam ederse ki öyle emareler var gibi, memur ve emekliler dolar bazlı yüzde 20-25 zam alacaklar.

Ortalama memur maaşı 1.500 dolara falan ulaşacak ki Türkiye tarihinde görülmemiş bir seviyedir.

Öte yandan Merkez Bankası deli gibi dolar almaya devam ediyor. Bir yerden sonra bu durum ve dolar bazlı artan gelirler enflasyon yaratacak ve daha da kötüsü dış ticaret açığını artıracak.

Hilmi Bozdağ'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:


Atatürk Havalimanı’nın imar planları değiştirildi! 

Sıva ustasının maaşı 65 bin TL oldu, sosyal medyada yorumlar gecikmedi: 'Okumasaydım'

Üsküdar Belediyesi, Medipol Hastanesi'nin plansız kalan inşaatını durdurdu!


Geri Dön