27 / 04 / 2024

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.



Dün Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6’lık deprem, merkez üssü haricinde 10 kenti daha vurdu. Binlerce bina yıkılırken, son rakamlara göre 3 binin üzerinde can kaybı ve binlerce yaralı var. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu deprem sonrası dünya Türkiye’ye yardım için peş peşe açıklamalar yaptı. İşte Türkiye için kolları sıvayan onlarca ülkeden bazıları…

ABD

ABD Başkanı Joe Biden, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler için ekibine, Türkiye'yle koordinasyon halinde durumu yakından izlemeye ve gerekli her türlü yardımı sağlamaya devam etme talimatı verdi.

İNGİLTERE

İngiltere Başbakanı Sunak, ”Düşüncelerim Türkiye ve Suriye halkıyla” derken, İngiltere Dışişleri Bakanlığı da, Türkiye'ye 76 kişilik arama kurtarma ekibi göndereceğini duyurdu.

ALMANYA

Almanya Savunma Bakanlığı,  Alman ordusunun bu insani felaketten etkilenenlere hızlı desteğe hazır olduğunu duyurdu.

İSVİÇRE

İsviçre ise, 80 kişiden oluşan bir arama ve kurtarma ekibini deprem bölgesine gönderme kararı aldı.

AVUSTURYA

Avusturya yönetimi, ordu mensubu 80 kişilik bir askeri ekip ve 25 özel arama ve kurtarma ekibinin deprem bölgesine gönderileceğini duyurdu.


Geri Dön