09 / 05 / 2024

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.



FRANSA

Yardım için kolları sıvayan Fransa da 139 arama kurtarma görevlisini Türkiye'ye göndereceğini duyururken, Macaristan ise 50 kişilik bir ekibin deprem bölgesine yola çıkarılacağını açıkladı.

ÇEKYA

Çekya 68 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi. Diğer yandan Yunanistan’dan ise Özel Afet Müdahale Birimi’ne (EMAK) bağlı 21 itfaiyecinin ve iki arama kurtarma köpeğinin, arama kurtarmada kullanılacak özel araçlarla birkaç saat içinde yola çıkacağı açıklandı.

BULGARİSTAN

Komşumuz Bulgaristan ise itfaiye ve Sivil Savunma birimlerine bağlı 58 kişilik uzman kurtarma ekibinin Türkiye'ye hareket edeceğini, ayrıca, yatak, yastık, battaniye, çadır, kalorifer, yatak gibi yardım malzemelerini yola çıkaracağını duyurdu.

ARNAVUTLUK

Arnavutluk, aralarında sağlık ve arama-kurtarma personeli bulunan 7 araç ve 53 kişiden oluşan ekibin Türkiye'ye gönderildiği ifade edildi.

HOLLANDA

Hollanda, 15 tonluk ağır kurtarma araçları ve diğer malzemeleri içeren bir kargo uçağının Eindhoven'dan Türkiye'ye hareket edeceğini, ayrıca bir başka uçakla 65 kişi ve 8 kurtarma köpeğinin deprem bölgesine gönderileceğini bildirdi.


Geri Dön