03 / 05 / 2024

Endonezya haberleri

Endonezya haberleri

Endonezya'nın batı sahili açıklarında 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü, Kuzey Sumatra eyaletine bağlı Nias adasının 91 kilometre kuzeybatısı olarak açıklanan deprem nedeniyle binalar 5 saniye kadar sallandı...

Endonezya’da 6,2 büyüklüğünde deprem!

Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, denizin 9,8 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün Banda Açe kentinin 319 kilometre batısı olduğunu duyurdu.

Endonezya'da yanardağ harekete geçti!

utopo Purwo Nugroho, Kuzey Sumatra bölgesindeki yanardağda yeni patlamalar olduğunu bildirdi. Endonezya' nın batısındaki Sinabung yanardağının yeniden harekete geçmesi nedeni ile ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti...

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

Endonezya'daki 100'den fazla tropik ada açık artırmaya çıkıyor!

ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’da yer alan 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık tarihinde açık arttırmada satılacağını duyurdu.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

Endonezya'da 415 yapı zarar gördü!

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene bölgesinde dün yaşanan deprem sonucunda 415 yapının zarar gördüğü kaydedilerek, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Türk müteahhitler için Endonezya fırsatı!

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Endonezya'da 12 milyar dolarlık bir dönüşüm yapılacağını, ülkede ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını belirtti. Hitay, "Türkiye’den inşaat şirketleri bu projelere katılabilir" dedi. 

Basuki Hadimuljono: Türk şirketleri Endonezya’yı üs olarak kullanabilir!

Endonezya Bayındırlık ve İskan Bakanı Basuki Hadimuljono, Türkiye’den yapılacak yatırımları teşvik edeceğini vurgulayarak, "Türk şirketleri, Asya pazarına girmek için Endonezya’yı üs olarak kullanabilir" diye konuştu.

Endonezya'daki Saka Buana Camisi'nin yüzde 60'ı bambudan yapıldı!

Endonezya'nın Banten şehrinde inşa edilen Saka Buana Camisi mimarisi büyülüyor. Caminin yüzde 60'ı bambudan inşa edildi...

Endonezya'da futbol sahası hastaneye dönüştürülüyor!

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yer alan bir futbol sahası hastaneye dönüştürülüyor.

Endonezya'da 5,6 büyüklüğündeki depremde bazı binalar hasar gördü!

Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletinde yaşanan 5,6 büyüklüğündeki deprem bazı binalara hasar verdi...

TOKİ'den Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'ye konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'deki afetlerin ardından bölgelerde yardım amaçlı konut, eğitim ve sağlık tesisleri inşa etti.

Koronavirüsü Endonezya'nın dev projelerini vurdu!

Koronavirüs salgını dünyada yayılmaya devam ederken piyasalara ve ekonomiye etkisi devam ediyor. Endonezya'da planlama ve yatırım koordinasyonundan sorumlu bakanlık, Çin'de başlayan salgının 11 milyar dolar değerindeki projeyi sekteye uğratacağını söyledi.

Endonezya haberleri Haberi

Endonezya haberleri


Endonezya'nın batı sahili açıklarında 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü, Kuzey Sumatra eyaletine bağlı Nias adasının 91 kilometre kuzeybatısı olarak açıklanan deprem nedeniyle binalar 5  saniye kadar sallandı.


Veri Enformasyonu ve Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Sutopo Purvo Nugroho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde can veya mal kaybı olmadığını bildirdi.


Deprem nedeniyle insanların panik halinde evlerinden dışarı çıktığını belirten Nugroho, durumun şimdi tekrar normale döndüğünü kaydetti.


Endonezya'nın Sumatra adasında 2004 yılında meydana gelen 9,3 büyüklüğündeki deprem, şimdiye kadar sismograf yardımıyla kaydedilmiş en büyük üçüncü deprem olarak tarihe geçmişti. Bu depremin ardından  oluşan tsunamiler sonucu Hint Okyanusu'na sahili olan 14 ülkede toplam  230 bin kişi hayatını...