16 / 05 / 2024

enerji kimliği nedir

enerji kimliği nedir

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların satışı veya kiralaması 2020'den itibaren yapılamayacak. Belgesi olmayan binalar için ayrıca cezai yaptırım uygulanacak.

Enerji kimliği olmayan bina satılamayacak !

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların satışı veya kiralaması 2020'den itibaren yapılamayacak. Belgesi olmayan binalar için ayrıca cezai yaptırım uygulanacak.

Eskişehir'de Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir şehircilik çalışmaları kapsamında binalarda enerji verimliliğini desteklemek ve iş birlikleri için uygun ortam yaratmak amacıyla sektördeki paydaşları bir araya getiren ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.

GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi binasına sertifika!

Gaziantep'teki GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş yapı kategorisinde Alman Pasif Ev Enstitüsünden EnerPHit sertifikası aldı.

Akiş GYO, enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti alacak!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Akbatı AVYM için enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti alması hakkında hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Akiş GYO, Beşgen İnşaat Elektrik Klima Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.'den enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti alacak.

Şehirlerin yeniden yapılanmasında kent kimliği korunacak mı?

Yeniden yapılanma ya da planlama "kent kimliği" korunarak mı yapılacak yoksa, her şey sil baştan mı olacak? Yoksa "silik bir imar" uygulaması ile, geçmişten gelen, az da kalsa, yok mu edilecek?

İSO Enerji Verimliliği Ödülleri için başvurular başladı!

Sürdürülebilir kalkınmaya yönelik enerji kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "İSO Enerji Verimliliği Ödülleri" için başvurular başladı.

Enerji verimliliği kanunu idari para cezaları 2016!

2016 yılında uygulanacak enerji verimliliği kanunu idari para cezaları, 24 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, enerji verimliliği kanunu idari para cezaları 2016 ne kadar oldu?

Aktüel Enerji Verimliliği Danışmanlık Mühendislik İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aktüel Enerji Verimliliği Danışmanlık Mühendislik İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, Mesut Yalavuz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve İbrahim Mert Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 19 Ocak'ta Küçükçekmece'de kuruldu.

Osman Kipoğlu'ndan enerji tasarrufu için kolay uygulanabilir ipuçları!

EWE Turkey Holding’e bağlı enerji verimliliği danışmanlığı şirketi Enervis, Enerji Verimliliği Haftası’nda Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için verimlilik çözümlerinin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

MMO Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle “Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı" düzenledi.

Maltepe'de kentsel dönüşümde enerji verimliliği konuşuldu!

Maltepe Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “Kentsel Dönüşüm Projelerinde Bina Enerji Verimliliği ve Finansman Modelleri” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Elbistan'ın kent kimliği için master plan hazırlanıyor!

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)’nda görevli Mimar Alp Arısoy, Elbistan’ın tarihi kimliği ile ilgili bir mastır plan hazırlandığını söyledi.

Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri yapıldı!

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı çerçevesinde Yapı Denetimi ve Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri Programı gerçekleştirildi.

enerji kimliği nedir Haberi

enerji kimliği nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binaların enerji kullanımı, verimi, yalıtımı ve sera gazı salınımına ilişkin bilgileri içeren ve 2020’den itibaren başlatılacak olan Bina Enerji Kimlik Kartı uygulamasına ilişkin hazırlıklarını sürdürüyor. 

Akşam'dan Yelda Gökdağ'ın haberine göre, 1 Ocak 2011’den sonra yapı ruhsatı alan yeni binalar için Enerji Kimlik Belgesi alınması şartı getirmişti. 

2 Mayıs 2016’da yürürlüğe girmesi öngörülen düzenlemede süre uzatımına gidilerek, zorunlu uygulama tarihi 1 Ocak 2020’ye ertelenmişti.  Bu tarihten itibaren Kimlik Belgesi olmayan binalara cezai yaptırım uygulanacak ve bu binaların alım, satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak.

Sayı giderek artıyor 

Enerji Kimlik Belgesi sayısı 2018’in ilk yarısında 68 bin 940'a çıtkı. 2011 yılından itibaren toplam rakam ise 742 bin 940'e çıktı.