22 / 12 / 2024

enerji kimlik belgesi zorunlu

enerji kimlik belgesi zorunlu

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almasının zorunlu olduğunu söyledi..

Binalarda kimlik belgesi zorunlu mudur?

binanın asgari olarak enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri gibi bilgileri içeren belge "Enerji Kimlik Belgesi" dir. Peki, binalarda kimlik belgesi zorunlu mudur?

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Enerji kimlik belgesi sahibi binalar TBMM'de!

Enerji kimlik belgesi sahibi binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarının Eğitim ve Denetimlerine Dair Tebliğ!

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarının Eğitim ve Denetimlerine Dair Tebliğ bugünkü 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama 2021!

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu güne kadar 1 milyon yapı için belge alındı. Peki en çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri? Enerji Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Enerji Kimlik Belgesi sorgulama...

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyonu aştı!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alanların sayısı 1 milyonu geçti. Yeni binalarda alınması zorunlu olan belge, pek çok konuda avantaj sağlıyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip binalar kiracıları da, ev sahiplerini de mutlu ediyor...

Enerji Kimlik Belgesi C'den düşük yeni binalar ruhsat alamayacak!

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunun 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girdiğine vurgu yaparak yeni binalarda EKB sınıfının en düşük C sınıfı olması gerektiğini ifade etti. Uygulamada ısı yalıtımı Enerji Kimlik Belgesi C’den düşük olan binalar ruhsat alamayacak...

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

En çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri?

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu güne kadar1 milyon yapı için belge alındı. Peki en çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri?

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyona ulaştı!

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından bu yana 1 milyon yapı için belge alındı. Enerji Kimlik Belgesi'nde ilk sırada İstanbul yer aldı...

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı!

Türkiye genelinde bulunan toplam 8 milyon yapıyı yakından ilgilendiren enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı.  Daire başı enerji kimlik belgesi bedelleri genellikle 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

enerji kimlik belgesi zorunlu Haberi

enerji kimlik belgesi zorunlu

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almasının zorunlu olduğunu ve Hükümet tarafından bu süreçte teşvik uygulamasının planlandığını belirterek, "Bina sakinleri, ısı yalıtımı için gerekli ruhsat işlemlerine vergi ve harç muafiyeti gibi destekleri içeren teşvik fırsatıyla, iki kat karlı çıkacak. Vergi indirimlerinin yanı sıra enerji harcamalarında da yüzde 50'ye varan tasarruf sağlayacak. Son 10 yılda yalıtımsız ve standartlara uymayan çatılar nedeniyle yaklaşık 26 milyar lirayı boşa harcadık. Hükümet'in teşvik planlaması, Türk ekonomisi ve tüketiciler için çok büyük bir kazanç sağlayacak. Uygulama, doğal kaynaklar ve çevre için de çok önemli bir adım olacak" dedi. 


Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması amacıyla tüm...