08 / 05 / 2024

Enerji ve Çevre Dostu Tasarım

Enerji ve Çevre Dostu Tasarım

GAMA Holding, ABD’deki Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve yeşil bina standartlarına uygun yapılara verilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasını aldı.

Bioen Enerji Ve Çevre Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bioen Enerji Ve Çevre Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Elif Gamze Ağırgöl tarafından kuruldu. 

Erensan ICCI 2016 Enerji ve Çevre Fuarı’na katıldı!

Kazan ve Basınçlı Kap sektörünün öncü yenilikçi firması Erensan, doğa dostu ve enerji verimliliğinde yeni bir dönem başlatan ürünleriyle, bu yıl 22’ncisi düzenlenen ICCI 2016 Enerji ve Çevre Fuarı’ndaki yerini aldı.

Dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016!

Mart 2016 itibariyle dükkanlar için emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı. İlk taksit ödemeleri, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İşte dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016 oranları..

Azizoğlu Yapı Malzemeleri İnşaat Elektrik Enerji ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azizoğlu Yapı Malzemeleri İnşaat Elektrik Enerji ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Eyüp Altın tarafından 200 bin TL sermaye ile 17 Şubat'ta Ümraniye, Cemil Meriç Mahallesi, Alemdağ Caddesi'nde kuruldu.

Pendik'te emlak ve çevre vergilerinin 5'te 1'i internetten ödendi!

Pendik’te emlak ve çevre temizlik vergilerini ödemek için belediyeye gelmek yerine interneti kullananların sayısı her geçen yıl artıyor. 2011'de vergi ödemelerini internetten yapanların oranı sadece yüzde 8 iken, bu oran 2015'te yüzde 22’e yaklaştı

Bartın Kozcağız'da ana cadde ve çevre düzenlemeleri tamamlandı!

Kozcağız Belediyesi’nin, ana cadde ve çevre düzenlemeleri projesi başarıyla sona erdi. Çalışmalarla ilgili konuşan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, “Proje kapsamında Toplam 1200 metre uzunluğunda sıcak asfalt yapıldı.

MGT Enerji ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MGT Enerji ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tuğba Güler Çördük tarafından 10 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Beykoz, Kavacık Mahallesi, Gülşen Sokak Güner Apartmanı'nda kuruldu.

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi, senede iki eşit taksit halinde ve aynı dönemlerde ödeniyor. Peki, 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi? Aralık ayında vergi ödemesi yapılırsa ne olur?

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Sene içinde iki eşit taksit halinde verilen emlak ve çevre temizlik vergisinde, 2015 yılının ikinci taksiti 1-30 Kasım tarihlerinde veriliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Bursa Çukur Mescid ve çevre düzenlemesi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir tarafından restorasyonu tamamlanan Çukur Mescid ve çevre düzenlemesi, törenle hizmete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihi ve kültürel mirasını orijinal haliyle öne çıkardıklarını söyledi.

Haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler!

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 30 Kasım 2015 Pazartesi itibariyle sona eriyor. İşte mükelleflerin ceza ile karşılamaması için haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler..

Haliliye emlak ve çevre vergisi için son gün 30 Kasım!

Haliliye Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2015 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit ödemelerinde son günün 30 Kasım olduğunu duyurdu.

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi cezaları hakkında özelge!

Taşınmaz malların el değiştirilmesi halinde belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Aksi halde bazı vergiler için ceza uygulanıyor. Söz konusu emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi cezaları hakkında özelge bulunuyor. İşte özelge metni..

Enerji ve Çevre Dostu Tasarım Haberi

Enerji ve Çevre Dostu Tasarım

GAMA Holding’in Ankara’da 380 çalışanını barındıran 20 bin metrekarelik binası, çalışma ortamı konforu ve çalışanların çalışma ortamındaki sağlık koşullarını en üst düzeyde koruyarak çevreye duyarlı bina olarak düzenlendi. Bu hedefle 26 Ekim 2011 tarihinde ABD Yeşil Binalar Konseyi’ne (USGBC) başvuran GAMA Holding, LEED EB GOLD sertifikasını 5 Kasım 2012 tarihinde teslim aldı. 

Özellikle enerji verimliliği konularında önemli çalışmalar yapılan GAMA Holding Binası, sürdürülebilir alanlar, su verimliliği, enerji ve atmosfer, malzemeler ve kaynaklar, iç mekan kalitesi, tasarımda yenilikler ve bölgesel öncelik olmak üzere yedi kategoride değerlendirilerek 71 puanla altın sertifikaya hak kazandı. Enerji tüketimi konusunda çeşitli teknik iyileştirmeler ve değişiklikler yapılmasının yanı sıra çok ufak düzenlemeler ile de önemli tasarruflar gerçekleştirildi. Örneğin öğle arasında otomatik olarak ışıkların kapatılması günlük enerji tüketiminin...